TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  08.03.2010 11:11:02

Paroubek: Hala pro rychlobruslení musí být víceúčelová

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Na projektu výstavby haly pro rychlobruslení by se měl podílet stát a soukromí investoři, prohlásil předseda ČSSD Jiří Paroubek po pondělním setkání s olympijskou vítězkou Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem. Hala by podle něj rozhodně měla být víceúčelová.

"Podporujeme projekt výstavby haly, ale usí se jednat o kombinaci veřejných a privátních prostředků. Pomoci musí stát, pomoci musí kraj, ale zapojit se musí i soukromý investoři. Důležité je, aby se jednalo o víceúčelový projekt, který by sloužil co nejširšímu spektru sportovců a veřejnosti," řekl Paroubek. Ocenil trenéra Nováka, v jakých skromných podmínkách dokázal svou svěřenkyni připravit na olympiádu, ale i ostatní světové závody.

"Martina Sáblíková a Petr Novák dokázali ve skromných podmínkách téměř nemožné a přinesli do České republiky radost a hrdost. Je načase, aby se jim a dalším sportovcům Česká republika odvděčila adekvátní podporou jejich činnosti," řekl Jiří Paroubek. Představil jim plán sociální demokracie na zlepšení podmínek financování vrcholového i amatérského sportu a změny v systému sportovní výchovy mládeže.

Pokud by ČSSD v květnových volbách do sněmovny zvítězila, sociální demokraté chtějí převést sport pod Úřad vlády, kde by se vytvořil poradní orgán premiéra - Rada vlády pro sport. Ta by ve spolupráci s premiérem formulovala základní strategii koncepce sportu v České republice. Ke spolupráci chce ČSSD přizvat odborníky ze všech oblastí. Paroubek při pondělní schůzce oslovil i Petra Nováka, který nabídku přijal.
Sociální demokracie by chtěla pro velké firmy s dominantním postavením na trhu a obratem nad pět miliard zavést povinný procentní odvod ze základu daně na veřejně prospěšnou činnost, kulturu a sport. Týkalo by se to například společností ČEZ, bank ČSOB, KB a Česká spořitelna, Telefonica, RWE, nebo Transgass. Takovéto opatření by do státní kasy mohlo přinést dvě až tři miliardy korun.

"Jsem velice rád, že jsme se s Martinou Sáblíkovou a Petrem Novákem shodli na plánu ČSSD upravit podmínky, za jakých je v současné době český sport financován a provozován a jsem ještě raději, že pan Novák je ochoten investovat svůj čas a zkušenosti do změn, které po našem případném vítězství ve volbách v českém sportu chystáme," řekl Jiří Paroubek.

Filip Nachtmann, nachtmann@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688