TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.02.2010 11:09:00

Kalousek ve středních Čechách převálcuje ODS, míní Tlustý

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Bývalý dlouholetý člen ODS Vlastimil Tlustý v rozhovoru pro agenturu Mediafax upozornil, že ve Středočeském kraji hrozí v květnových volbách ODS pod vedením Petra Bendla debakl. Ten občanským demokratům připraví TOP 09, která bude ODS na paty šlapat i v Praze, domnívá se Tlustý.

"Střední Čechy jsou lovištěm, kde mnoho voličů ODS odláká TOP 09. Stejně jako v Praze to bude velmi zřetelné a velký přesun hlasů směrem k TOP 09 dopadne pro ODS špatně,“ upozornil Tlustý, který v roce 2006 získal jako lídr středočeské kandidátky ODS rekordních 48 procent hlasů voličů.

Kamenem úrazu přitom podle Tlustého nebude jen osobnost Petra Bendla, který středočeskou kandidátku proti místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi vede. Horké chvíle připraví ODS podle poslance i trojka na kandidátce - náměstek ministryně zdravotnictví Marek Šnajdr. „Nedivil bych se, kdyby ODS porazila nejen sociální demokracie, ale i TOP 09. Obzvlášť pokud bude občanské demokraty nadále prezentovat náměstek Šnajdr a obhajovat svou zdravotní politiku,“ dodal Tlustý.

V Praze bude mít ODS problémy podle Tlustého kvůli Opencard. Primátor Pavel Bém se totiž nebyl schopen od aféry distancovat a rychle vše napravit. Místo toho kauzou očernil i pražskou ODS. „Divím se mu, proč se snaží obhajovat neobhajitelný projekt a proč místo toho nezačal rychle hledat viníky a požadovat nápravu situace. Hned, jak se zjistilo, že projekt je špatný, měl uznat, že je to hrůza a jasně deklarovat, že takovéto postupy nebude tolerovat, ať už je za ně odpovědný kdokoli,“ soudí Tlustý.

Tlustý souhlasí s tím, že Opencard je projekt, který zřejmě souvisí s korupcí. „Kauza Opencard je neobhajitelná. Fakta k tomu jsou zničující. Projekt, který by měl stát 150, maximálně 200 milionů, nemůže stát 700 ani 900 milionů. Je to podezřelý projekt, protože efekt, který přináší, neodpovídá nákladům,“ dodal.

Podle poslance se však nejde o dílo zkázy samotného Béma. „Myslím, že to zpackali jiní. Bémova obhajoba projektu ale přesto přispěla k propadu preferencí ODS v Praze,“ doplnil Tlustý.

Pavlína Hermánková, hermankova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688