TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  16.01.2010 12:03:00

Opel se chce v Česku vrátit do první pětky

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Automobilka Opel není v Česku spokojená s prodejními výsledky, chce se vrátit mezi první pětici nejprodávanějších značek. Ředitel značky pro Česko a Slovensko Stephane Chauville to sdělil v rozhovoru, který v sobotu zveřejnil server Aktuálně.cz.

"S prodejními výsledky v Česku rozhodně nejsme spokojeni. Neodpovídají totiž historické roli, kterou Opel v Česku a na Slovensku hrál dlouhou dobu," sdělil Chauville v rozhovoru, který se uskutečnil během uvedení nového hatchbacku Opel Astra na tuzemský trh. „Rádi bychom se dostali tam, kam podle našeho názoru patříme, tedy určitě do první pětky, kde jsou v současnosti kromě suverénní škodovky další tradiční značky jako Ford, VW či Renault,“ upřesnil ředitel.

Automobilka podle něj chystá zkvalitnění a rozšíření dealerské sítě. Nyní má 22 dealerů, kteří prodávají vozy Opel v 31 lokalitách. „Počet lokalit máme v plánu letos zvýšit o deset, ale zatím není stanoveno, zda to vždy budou noví dealeři, nebo ti stávající rozšíří svá působiště. Samozřejmě budeme také zákazníkům nabízet čím dál širší paletu nových modelů,“ nastínil Chauville.

Nové Astry by se na českém trhu měly podle něj stát jedničkou na trhu kompaktních vozů. „Myslíme si, že na to nová Astra určitě má. Navíc, má na co navazovat. Opel Astra a jeho bezprostřední předchůdce Opel Kadett jsou dodnes nejrozšířenějším zahraničním vozem v českém registru motorových vozidel,“ uvedl ředitel pro Aktuálně.cz. Dodal, že automobilka připravuje třeba i vodíková auta.

Podle Sdružení dovozců automobilů (SDA) se v roce 2009 zaregistrovalo nejvíce vozů Škoda, a to 47 620. Do první pětky patřily Ford, Volkswagen, Renault a Hyundai. Opel obsadil 12. pozici s 3815 zaregistrovanými vozy. To bylo o 215 méně než v roce 2008. Na trhu mu patřil 2,36procentní podíl.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688