TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  21.10.2009 20:20:01

Bankou roku 2009 je Česká spořitelna

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Hlavní cenu odborné poroty a titul Banka roku získala v osmém ročníku prestižního ocenění Fincentrum Banka roku Česká spořitelna. Agenturu Mediafax o tom informoval generální partner soutěže Fincentrum.

Na druhém místě v hlavní kategorii se letos umístila Komerční banka a na třetím Raiffeisenbank. Pořadí se tak oproti loňsku promíchalo, protože vloni zvítězila Raiffeisenbank, spořitelna byla druhá a Komerční banka třetí.

Největší tuzemská banka Česká spořitelna získala letos pomyslný hattrick: titul Banka roku 2009 od odborné poroty, titul Nejdůvěryhodnější banka roku 2009 v průzkumu veřejného mínění agentury STEM/MARK a bankéři navíc zvolili generálního ředitele České spořitelny Gernota Mittendorfera Bankéřem roku 2009.

Druhou nejdůvěryhodnější bankou pro letošní rok je Komerční banka a bronzová příčka patří Československé obchodní bance. Pořadí v této kategorii se od loňska nezměnilo.

První místo v kategorii Nejdynamičtější banka roku 2009 obsadila Raiffeisenbank, druhé GE Money Bank a třetí je Česká spořitelna.

„Nikdo dnes již nepochybuje o tom, že finanční služby patří mezi odvětví, které zasáhla současná hospodářská krize nejvíce. V důsledku krize se musí nevyhnutně změnit regulační modely a také řízení rizik bank. Recese je ale zároveň i příležitostí jak vystoupit ze zažitých stereotypů. Titul Nejdynamičtější banka roku získává každý rok banka, která díky svým neustálým inovacím produktů zlepšuje služby svým klientům. V letošním roce by mělo být její vedení navíc schopno učinit taková strategická rozhodnutí, která povedou k udržení rozvoje i v tomto náročném období," řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice, firmy, která je patronem kategorie Nejdynamičtější banka roku.

Vítězství v kategorii Účet roku 2009 získala Raiffeisenbank, Úvěr roku 2009 poskytuje Komerční banka. V kategorii Hypotéka roku 2009 vybrala porota jako nejlepší produkt Hypotéku po webu od Hypoteční banky.

Penzijním fondem roku 2009 zvolila odborná porota Allianz penzijní fond, Pojišťovnou roku 2009 se stala Kooperativa pojišťovna. Titul v kategorii Stavební spořitelna roku obhájila Modrá pyramida stavební spořitelna.

Životní pojištění roku 2009 poskytuje podle odborné poroty Pojišťovna České spořitelny. Titul v kategorii Nejdynamičtější pojišťovna roku 2009 obhájila Direct Pojišťovna.

Stejně jako v předešlých ročnících převzal i letos nad nejvýznamnějším tuzemským oceněním ve finančním sektoru záštitu ministr financí České republiky. Záštitu ocenění udělil i předseda Senátu parlamentu České republiky Přemysl Sobotka. Záštitu nad kategorií Hypotéka roku zase převzal ministr pro místní rozvoj pan Rostislav Vondruška.

Generálním partnerem ocenění je společnost Fincentrum, dalším partnerem je už od vzniku ocenění společnost Ernst & Young. Tradičním odborným partnerem je vedoucí světová poradenská společnost v oblasti technologií a outsourcingu, společnost Capgemini Czech Republic. Partnerem ocenění je od roku 2008 také společnost CCB - Czech Credit Bureau, která v Česku organizuje Bankovní a Nebankovní úvěrový registr a provozuje portál obchodních informací Cribis.cz.

Agentura STEM/MARK je partnerem průzkumu veřejnosti. Odborným garantem ocenění je Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců AFIZ, která zaštiťuje kategorii Životní pojištění roku.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

22.10. 19:09  .... (jaryn)
22.10. 10:27  PR show splnila očekávání (Petr_...)
21.10. 21:18  bože bože to je blábolů (operator)
21.10. 21:04  Tak to je teda peklo ložený. (Sekáč)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688