Markets  |  November 03, 1999 00:00:00, updated

Fondy společnosti O.B. INVEST s dobrými výsledky


Všechny investiční a podílové fondy, spravované společností O.B. INVEST, vykázaly za tři čtvrtiny roku 1999 pozitivní zhodnocení majetku svých investorů. Tento trend si fondy dlouhodobě udržují a potvrzují tak oprávněnost uděleného vysokého ratingu od renomované mezinárodní agentury Duff & Phelps.

Přes celkově negativní trend, který panoval na domácím i na zahraničních trzích (snižování úrokových sazeb ČNB, pokles cen českých dluhopisů s delší dobou splatnosti, českých akciídluhopisů nominovaných v EUR a USD, stagnace světových akciových trhů) fondy majetek svých podílníků a akcionářů meziročně zhodnotily až o 11,66 procenta (Zlatý investiční fond Kvanto). Konkrétní čísla uvádíme v tabulce.

Dosažené výsledky vysoce převyšují možnosti, které občanům v současné době nabízejí klasické termínované vklady. “Také výhled do konce roku je pro fondy, které společnost O.B. INVEST spravuje, pozitivní,” dodává k tomu generální ředitel společnosti Petr Lašek. Důvodem je podle něj především optimální nastavení portfolií všech fondů a jejich vysoká likvidita, která umožňuje pružně se přizpůsobovat měnícím se podmínkám na trhu.

FOND

Vývoj ČOJ za 12 měsíců v % p.a. k 30.9. 1999

KVANTO, investiční privatizační fond

8,40

Zlatý investiční fond KVANTO

                              11,66

OB KVANTO Globální

3,70

OB KVANTO Globální listinný

2,81

OB KVANTO Svět

8,14

OB KVANTO Českomoravský

3,40

Was this article: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



Výsledky firem - tržby, zisk

Pá 11:38 Photon zveřejnil kvartální výsledky (Česká spořitelna) Akcie v ČR
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste