TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.10.2009 11:16:07

Žádné kompenzace za ztracené volby, slibují šéfové politických stran

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Předseda ČSSD Jiří Paroubek v pátek odmítl návrh místopředsedy ODS Davida Vodrážky, aby strany dostaly kompenzace za předvolební kampaň, když byly volby zrušeny. V podobném duchu se vyjádřili všichni představitelé politických stran.

Paroubek odmítl návrh, že by politické strany měly dostat kompenzace. "Jde o podnikatelské riziko," vzkázal Paroubek místopředsedovi ODS Vodrážkovi.

Předseda Strany zelených Ondřej Liška je přesvědčen o tom, že Vodrážkův požadavek svědčí o tom, že ODS je na pokraji bankrotu. "Odpovědnost za to samozřejmě nese Vodrážka, protože ten spravuje stranickou pokladnici," uvedl Liška.

Poukázal na to, že velkým stranám se evidentně nevyplatily stamilionové vklady do předvolební kampaně. "My jsme předpokládali, že do kampaně investujeme maximálně pět milionů korun, v době rozhodnutí Ústavního soudu jsme proinvestovali půl milionu," řekl Liška s tím, že nejnákladnější na kampani bývají billboardy. Ty ale Strana zelených nepoužívá, protože ty podle jejich slov poškozují krajinu.

KDU-ČSL se přiklání ke stejnému názoru jako má Strana zelených a ČSSD. "Nechápu, proč by měl stát platit náklady politickým stranám za předvolební kampaň," řekl předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda. Lidovci si půjčili na kampaň 30 milionů a proinvestovali 25 milionů.

Média v pátek citovala z předtočeného rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1. "Zaplatí to všichni občané - stejně jako jakoukoliv jinou arbitráž se státem," řekl Vodrážka a pokračoval: "Chceme od státu nahradit milionové škody, které nám vznikly kvůli předvolební kampani. Jako první místopředseda nemůžu přijít před členy strany, říci, že jsme vyhodili tolik a tolik milionů z okna a že jedeme dál."

Občanští demokraté se v pátek ozvali a tvrdí, že výroky místopředsedy Davida Vodrážky byly vytrženy z kontextu. "Strana v žádném případě nebude požadovat od státu peníze podzimní kampaň. Také nechystá na stát žádnou žalobu a nepodnikne žádné jiné kroky," uvádí se v prohlášení grémia ODS. Podle Petra Gandaloviče (ODS) strana proinvestovala v kampani zhruba 100 milionů.

Pavlína Heřmánková, hermankova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688