TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  16.08.2009 15:03:00

Okamura (AČCKA): Finanční problémy cestovní kanceláře Sunny Days se nepotvrdily

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Údajné finanční problémy cestovní kanceláře Sunny Days, která v neděli ráno nepřepravila své klienty z ČR do Tuniska a zpět, se nepotvrdily, jedná se spíše o logistickou chybu. Pro agenturu Mediafax to uvedl Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

„Ptal jsem se konkrétně přímo zástupců ČSA, se kterými má Sunny Days uzavřeno nejvíce kontraktů a které pro tuto cestovní kancelář vypravují pět až sedm charterových letů týdně. Prý mají vše zaplaceno a žádné problémy v tomto ohledu nejsou. Rozhodně nic nedluží,“ ujistil Okamura. „A v poslední době nám nedošel ani jeden dopis od zahraničních společností, že by jim nějaké peníze od Sunny Days nebyly uhrazeny,“ doplnil.

Ze strany Sunny Days se podle něj jednalo spíše o logistický problém. „Samozřejmě, že je to neprofesionální jednání, společnost nezajistila služby tak, jak měla. Ale podle zákona nesmí být poté klient uveden do stavu nebezpečí či nouze. A k tomu nedošlo, takže Sunny Days jedná v souladu se zákonem,“ upozornil Okamura.

První letadlo by mělo odletět v neděli ve 23:00. „Sunny Days se předběžně domluvila se společností Sky Europe, ČSA nemá kapacity. Problém je v tom, že je víkend a mění se turnusy,“ upřesnil Okamura. Druhý spoj by měl odstartovat v pondělí ve 13:00 a let by už měly zajistit ČSA.

Poškozeným klientům nabídne Sunny Days podle Okamury prodloužení pobytu o dobu, kterou strávili čekáním. „Těm, kteří si z nejrůznějších důvodů nemohou pobyt prodloužit, nabídne společnost kompenzaci. Ta může být finanční nebo věcná, může se též jednat o slevu na další zájezd. Ovšem vše záleží na souhlasu klienta,“ vysvětlil Okamura.

Podle jeho informací se problémy cestovní kanceláře Sunny Days týkají více než 600 klientů. „Přesně 150 jich mělo letět z Ostravy, dalších 169 z Brna. V Tunisku jich čeká přibližně 300. Jednalo se o lety na trasách Ostrava Džerba Tunis a Brno Džerba - Tunis,“ konkretizoval Okamura.

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688