TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.07.2009 08:01:29

Očekávané události na středu 15. července - DOMÁCÍ (15.7.2009)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí

08:30 - Státní volební komise vylosuje volební kraj, kterému budou při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2009 podřazeny všechny zvláštní volební okrsky v zahraničí. Toto losování musí proběhnout podle zákona o volbách do Parlamentu České republiky do sedmi dnů od vyhlášení voleb prezidentem republiky. (PRAHA - Ministerstvo vnitra, náměstí Hrdinů 3, Praha 4)

09:00 - Neveřejné zasedání Rady Městské části Praha 15. (PRAHA - Úřad MČ Praha 15)

09:00 - Ministra vnitra ČR Martin Pecina předá čestné medaile „Za zásluhy o České archivnictví“ i čtyřem pracovníkům z oblasti vojenského archivnictví. Z Vojenského historického archivu medaili převezmou Zuzana Pivcová, Václav Sluka a bývalý ředitel plukovník v.v. Vojtěch Fejlek a ze Správního archivu AČR ředitel Mojmír Sklenovský. (PRAHA - Národní archiv na Chodovci)

09:00 - Nové kolo procesu s Lenkou Čtvrtníčkovou Polankovou, která se podle obžaloby pokusila zavraždit svého přítele lékem na srdce, který mu vložila mezi vitaminové preparáty. Soudce Jaroslava. Lišková (PRAHA - Městský soud v Praze, Spálená, č.48/1.patro)

09:00 - Pokračuje hlavní líčení proti uprchlému Tomáši Pitrovi a Martinu Zouharovi. Soudkyně Eva Brázdilová. (PRAHA - Městský soud v Praze, Spálená, č.83/2.patro)

09:00 - Odvolací jednání v případu Petra Sígla, který měl brutálně chtít zavraždit svou družku. Soudce Jiří Lněnička. (PRAHA - Vrchní soud v Praze, Pankrác, č.5/1.patro)

10:00 - TK Národního památkového ústavu. Na programu budou tato témata: Interaktivní projekt „Oživlé památky“ červenec (měsíc nočních prohlídek), srpen (měsíc řemesel), NPÚ a Zelená úsporám, Představení procesu transformace NPÚ na rok 2010, Agenda NKP a její změny. (PRAHA - Valdštejnské náměstí, salonek Ledeburského paláce)

10:00 - Projekce filmu Zastav se a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí. (PRAHA - kino Evald)

10:00 - TK k přípravám papežské návštěvy. Na konferenci bude představen architektonický návrh pódia, souvislost svatováclavského poutního místa Stará Boleslav a návštěvy Svatého otce, program organizovaný mládeží, nový bod programu návštěva Pražského Jezulátka a další témata spojená s papežskou návštěvou. (PRAHA - Arcibiskupský palác na Hradčanském náměstí)

10:00 - Návštěva rumunského prezidenta Traiana Baseska v ČR. Program setkání rumunského prezidenta Traiana Baseska s prezidentem ČR Václavem Klausem: 10:00 uvítání s vojenskými poctami (první nádvoří), 10.15 soukromé setkání prezidentů, 10.45 bilaterální jednání za přítomnosti národních delegací, 11.35 setkání s tiskem, 20.00 státní večeře. (PRAHA - Pražský hrad)

10:30 - TK Fakultní Thomayerovy nemocnice u příležitosti zahájení provozu nových přístrojů pro časnou diagnostiku tuberkulózy a jejích obtížně léčitelných forem. (PRAHA - FN Thomayerova nemocnice, pavilon D, 2. patro)

11:00 - Zasloužilí pedagogové Věra Kuncmanová a Miroslav Šmíd převezmou z rukou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavy Kopicové stříbrnou medaili MŠMT 1. stupně za celoživotní vynikající pedagogickou činnost. (PRAHA - MŠMT, Malý zrcadlový sál, Karmelitská 8)

12:00 - Slavnostní oběd pořádaný předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou na počest rumunského prezidenta Traiana Basescu. (PRAHA - Valdštejnské náměstí 4, předpokoj předsedy Senátu a Rytířská síň)

13:00 - Odvolací jednání v případu ekonoma Martina Chvátala, který dostal od plzeňského krajského soudu deset let za to, že údajně utopil manželku ve vaně. Soudce Jiří Lněnička. (PRAHA - Vrchní soud v Praze, Pankrác, č.5/1.patro)

13:00 - TK u příležitosti 16. evropského sympozia o organické chemii (ESOC) na téma „Nebojte se organické chemie novinky přednesené na ESOC 2009. (PRAHA - Obecní dům, místnost Salon 1 (1.patro))

14:00 - Projekce filmu Proroctví. (PRAHA - kino Evald)

15:00 - Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček přijme prezidenta Rumunské republiky Traiana Basescu, který je na státní návštěvě ČR. FOTOTERMÍN ve 14:55 v předsálí kanceláře předsedy Sněmovny. (PRAHA - předsálí kanceláře předsedy Sněmovny, Sněmovní 4)

19:00 - Náměstek ministra obrany pro zahraničí Jan Fulík se společně s politickým ředitelem MZV Martinem Povejšilem zúčastní vernisáže fotografické výstavy na téma Provinční rekonstrukční tým České republiky v afghánském Lógaru. Výstava je společným projektem Ministerstva zahraničních věcí ČR a Ministerstva obrany ČR a jejím cílem je představit široké veřejnosti práci českých civilních odborníků a vojáků při rekonstrukci provincie Lógar. (PRAHA - Palladium, nám. Republiky, 2. nadzemní podlaží patro Gurmán)

19:00 - Neformální setkání k zavedení datových schránek do praxe. Náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví Zdeněk Zajíček poskytne mj. čerstvá data a statistiky za tři týdny od spuštění informačního systému datových schránek (PRAHA - Restaurace U Medvídků, Na Perštýně 7)

20:00 - Koncert zpěvačky Patti Smith. (PRAHA - Divadlo Archa)

20:00 - Koncert kytaristy B.B.Kinga. (PRAHA - Tesla aréna)

Další události

- Ozvěny MFF Karlovy Vary. (11. červenec - 22. červenec, PRAHA - kino Aero a Světozor)

- Bohemia Jazz Fest. (12. červenec - 19. červenec, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Rada ČT má na programu volbu nového generálního ředitele ČT. (15. červenec, PRAHA)

- TK po jednání Rady ČT. Předseda Rady České televize bude informovat o výsledku výběrového řízení na generálního ředitele České televize. (15. červenec, PRAHA - Kavčí hory)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688