Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  23.06.2009 09:14:40

Orco podepsalo upravenou dohodu s Colony Capital

Orco ve své tiskové zprávě včera sdělilo, že včera podepsalo dohodu s Colony Capital, která modifikuje dohodu, kterou obě dvě společnosti podepsali 29. dubna 2009.  Orco a Colony Capital zveřejnily, že před kapitálovým vstupem je nutné dokončit restrukturalizaci dluhu z emitovaných dluhopisů Orka. Podle dodatku smlouvy, který byl podepsán včera bude mít ColOG (společnost kontrolována fondy spravovanými Colony Capital) právo na warranty do 30. listopadu 2009. Tyto warranty budou podléhat schválení mimořádné valné hromady (termín nebyl stanoven). Tyto warranty dají ColOG možnost upsat akcie Orka za 7 EUR/akcii, celkem zhruba za 80 mil. EUR (11,4 mil. kusů nových akcií). ColOG podíl v Orku by podle tohoto dodatku neměl převýšit 30%.Všichni stávající akcionáři Orka by navíc měli právo upsat také nové akcie za 7 EUR v poměru jedna nová akcie za jednu stávající akcii (původně za každé dvě akcie).

Dle nového dodatku tedy ředící efekt nebude tak výrazný jak bylo původně oznámeno (ColOG měl upsat 5 mil. kusů akcií za 5 EUR/akcii, plus warrany na 20 mil.kusů za 7 EUR/akcii, stávající akcionáři Orka zdarma obdrželi jeden warrant za každé dvě akcie Orco). Nové podmínky tak nepřinesou Orku tak velkou kapitálovou injekci jako dle původních podmínek (od ColOG nyní zhruba 80 mil. EUR, předchozí podmínky až 165 mil. EUR), ředící efekt je tímto dodatkem také nižší než se původně plánovalo, avšak je stále velice výrazný. Domníváme se, že ani takovéto navýšení kapitálu není v současných podmínkách dostatečné. Fondy Colony Capital podporují setrvání pana Otta ve funkci generálního ředitele Orka.


V dubnové dohodě se hovoří o celkové investici Colony Capital až 167 mil. EUR, otázkou tedy i nadále zůstává, zda se jedná pouze o první část investice, nebo zda se Colony Capital po prozkoumání portfolia Orca  rozhodlo zamýšlenou investici snížit. Dohodu o investici nyní vnímáme mírně pozitivně i  vzhledem k oznámené ceně.

Nová dohoda je negativní nejen kvůli zpoždění a nižšímu navýšení kapitálu (což podle našeho názoru znamená další prodej aktiv za nízké ceny), ale také kvůli vyššímu možnému naředění z restrukturalizace dluhu (původně zde byla možnost, že by Orco použilo získané peníze na odkup dluhopisů). Celkově bankrot firmy není stále vyloučen.

Petr Bártek

03.07. 09:25  Ach ta gramatika... (buffet)
03.07. 09:22  pro Slavíka (Honza:))
03.07. 09:19  Ach ta gramatika... (Honza:))
02.07. 22:03  Ach ta gramatika... (Slavík)
02.07. 21:51  C nebo K (Honza:))





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688