Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  01.10.2008 13:45:20

Nová dcera přinese ČEZu zásadní úspory

Fúzí vzniklá ČEZ ICT SERVICES se stává  největším poskytovatelem ICT služeb v České republice

Nová společnost ČEZ ICT SERVICES přinese Skupině ČEZ zásadní úspory

Fúzí dceřiných společností ČEZData, s.r.o. a ČEZnet, a.s. získává Skupina ČEZ od 1.10. 2008 jednotného poskytovatele ICT služeb. Na trhu se tím objevuje společnost s ročním obratem přesahujícím 4,5 miliardy a zaměstnávající více než 600 zaměstnanců. Fúze obou společností je součástí rozsáhlého projektu Transformace ICT. Díky fúzi plánuje Skupina ČEZ do začátku roku 2010 dosáhnout úspor v oblasti ICT ve výši 1,3 miliardy . Generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti ČEZ ICT SERVICES se stává Kamil Čermák, dosavadní ředitel ČEZnet, a.s.

Vizí projektu Transformace ICT je zavést do Skupiny ČEZ jednotný model poskytování ICT, který bude centrálně řídit a kontrolovat poptávku i dodávku informačních a telekomunikačních služeb. To znamená mimo jiné zrušení zbytečných rozhraní a duplicit v podobných procesech i organizačních strukturách obou dceřiných firem. Projekt Transformace ICT přinese pomocí integrace a synergických efektů Skupině ČEZ do roku 2010 úsporu nákladů na oblast ICT ve výši 1,3 miliardy oproti stavu z roku 2007 a zároveň zvýší kvalitu poskytovaných služeb ICT.

Hlavním úkolem fúze obou dceřiných společností je integrovat poskytování informačních a telekomunikačních služeb a tím podpořit zvyšování efektivity fungování Skupiny ČEZ.

 „Abychom zajistili optimální fungování nové společnosti a dosáhli plánovaných úspor, bude třeba nastavit model řízení celé oblasti ICT a vytvořit nový model řízení služeb. Zároveň musí být cena i kvalita našich služeb srovnatelná s konkurencí na českém i světovém trhu“, řekl k fúzi Kamil Čermák, nový ředitel a předseda představenstva společnosti ČEZ ICT SERVICES.

ČEZ ICT SERVICES obsluhuje také stovky subjektů mimo Skupinu ČEZ. Mezi nejvýznamnější z nich patří například společnosti ČEPS, GTS Novera, Telefónica O2 Czech Republic, RWE Energy Customer Services CZ a Ministerstvo vnitra České republiky.

ČEZ ICT SERVICES poskytuje IT služby přibližně pro 16 tisíc zákazníků v České republice a 2 tisíce klientů v zahraničí. Počet přímých uživatelů hlasových služeb jsou desítky tisíc –  v přibližných číslech se jedná o 10 tisíc služebních mobilů, 20 tisíc zaměstnaneckých mobilů, které jsou součástí benefitního programu, a přibližně 20 tisíc pevných telefonních linek.


Program Transformace ICT byl odstartován v srpnu roku 2007. Jeho zadáním je požadavek na vytvoření a implementaci koncepce pro oblast ICT ve Skupině ČEZ. Nutnost vytvoření a zavedení nové strategie je podmíněna stále se zvyšujícími požadavky na zajištění informační podpory dynamicky se rozvíjející Skupiny ČEZ.

Martin Pavlíček
mluvčí Skupiny ČEZ pro střední Čechy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688