Emil Dočkal (Dower-D)
Akcie v ČR  |  25.05.2007 09:09:39

DOWER-D: Unipetrol versus korekce!


Příznivci Unipetrolu, graf 1, ve čtvrtek jásali. Eni prý koupila od Conoco Phillips podíl v České rafinérské a drobným akcionářům to prý pomůže, protože vysoká odkupní cena prý může být zdrojem zajímavých výnosů. Nějak moc "prý". Odvážným investorům růst přejeme, ale obecně míváme z podobných zpráv trochu obavy. Často totiž tak jak jedna zpráva pomůže titulu nečekaně vzhůru, může mu jiná "pomoci" stejně rychle a nečekaně dolů

Graf 1, Unipetrol, OS MACD a Bollingerova pásma k 24.5. - pro zvětšení klikněte

Ostatní investory ale asi poléval studený pot. To už nastala ona dlouho avízovaná a očekávaná jarní/letní korekce? Samozřejmě,   vyloučit se to nedá, ale moc tomu zatím nevěříme.

Ve čtvrtek ráno jsme před zahájením obchodování napsali: nečekáme nic překvapujícího. Přesto se trh hned po zahájení obchodování propadl, s výjimkou vzpomínaného Unipetrolu, do korekce. Takže můžeme být kritizováni za to, že nám naše predikce nevyšla. V případě Unipetrolu určitě ano. Jinak ale ne. V kontextu stagnace v postranní fázi se totiž trh choval naprosto adekvátně, protože reagoval na předcházející mírný růst a držel ceny akcií ve "stagnačním koridoru". A ve stejném duchu se nese i naše páteční predikce. Neočekáváme nic překvapujícího. Trh se nachází v postranní fázi a bude se chovat podle toho. Doporučujeme dál věnovat zvýšenou pozornost těm titulům, které začaly výrazněji akumulovat, konkrétně dnes dáváme za příklad CETV, graf 2, ale není sam.

Graf 2, CETV, OS MACD a Bollingerova pásma k 24.5. - pro zvětšení klikněte

Právě akumulace může o budoucím vývoji napovědět nejvíc. A protože ruku v ruce s ní kráčí objemy  sledujme dál i objemy. Rozhodující změny ale očekáváme až koncem příštího týdne.

A ještě jedna aktuální poznámka. Týká se někdejšího nejmocnějšího šéfa nejsilnější ekonomiky světa - Alana Greenspana. Co dnes dokáže nejvíce vystrašit akciové trhy, ptají se investoři? Čína a Alan Greenspan! Slova důchodce Greenspana rok a půl po jeho odchodu z funkce šéfa FED stále pozorně sledují miliony investorů po celém světě. A v tom je problém. "Pořád dokáže nadělat spoustu rozruchu," říká Steven DeSanctis z americké Prudential Equity Group.

Čínské akcie začaly klesat poté, co bývalý šéf amerického federálního rezervního systému vyjádřil své přesvědčení, že místní tituly jsou nadhodnocené a jsou zralé pro "dramatickou korekci“. Jeho poznámky měly vliv na trh ve Spojených státech a v Asii, ale i v Evropě a u nás. "Když vypustí něco takového (o přehřátém trhu), lidé okamžitě znervózní a začnou prodávat," dodal Steven DeSanctis. Takže berme dnes i v nejbližší budoucnosti všechny "poplašné" zprávy s rezervou!





Milí čtenáři, neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoli dotazem.
Jsme připraveni vám pomoci s přihlášením, placením, či čímkoli, co souvisí se službami Technické analýzy, které poskytuje server Kurzy.cz ve spolupráci se společností Dower-D.
Řekněte nám, co vás trápí v souvislosti nejen s Technickou analýzou (dower@dower.cz), nebo nám zavolejte (Kurzy.cz - Tel.:241 485 232-4).






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688