Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  21.02.2007 10:03:02

Cyrrus - HOT 21.2. - polské banky, Citi si posvítila na telekomy, makro v EU a USA

Ranní komentář:

Americké trhy včera opět potvrdily svoji sílu. Přestože otevíraly půlprocentním poklesem, nakonec opět převážili kupci a to především na technologiích. Podporou trhu je neustále příliv nových fúzí a akvizicí, naposledy bylo včera oznámeno spojení dvou největších satelitních rádií Sírius Satellite Radio a XM Satellite Radio – transakce v hodnotě 13 mld. USD. Lepší než očekávané výsledky pomohly k růstu maloobchodnímu řetězci Wal-Mart, naopak ani dobrá čísla počítačové firmy Hewlett- Packard již neměla sílu posunout její akcie na další maxima.

Japonská centrální banka po dlouhé době opět přistoupila ke zvýšení úrokových sazeb a stanovila základní referenční sazbu na 0,5%. Důvodem byla poslední silná data o růstu japonské ekonomiky. Na rozhodnutí BoJ reagovaly pozitivně banky, kterým zvýšení sazeb umožní rozšířit úrokový spread, naopak u exportérů lze očekávat dočasně negativní reakci mj. kvůli posílení místní měny.

V Polsku reportovaly své výsledky za 4q2006 dvě banky. Druhá největší banka v zemi Bank Pekao SA oznámila 15% nárůst čistého zisku y/y především díky růstu poptávky po úvěrech a nákladovým úsporám. Čistý zisk 467,5 mil. zlotých překonal konsensuální odhad trhu 454,2 mil. zlotých. Čistý úrokový příjem vzrostl meziročně o 7,2% na 641,5 mil. zlotých, příjmy z poplatků přidaly 18% y/y na 520,6 mil. Druhá z polských bank, BPH, vykázala 13% meziroční nárůst zisku, nicméně na rozdíl od Bank Pekao nedokázala překonat očekávání trhu. Obě banky podobně jako jejich české „kolegyně“ těžily z rostoucího zájmu o hypotéky a kreditní karty.

Americká banka Citigroup si posvítila na středoevropské telekomy ve své nové analýze. Favoritem banky je maďarský Magyar Telekom, jenž obdržel zvýšení cílové ceny na 1100 HUF, naopak Telefonica O2 a Telekomunikacja Polska dostaly snížené doporučení na prodat s cílovými cenami 500 resp. 23,5 PLN.

Citigroup se ale nevěnovala jen telekomům, ale i Komerční bance, jíž snížila doporučení na „prodat“ s cílovou cenou 3450 . Citigroup ve zdůvodnění mj. cituje obavy z vyšší tvorby opravných položek na nevýkonné úvěry a nedávný výrazný nárůst ceny akcií KB.

Dnes očekáváme:

V eurozóně bude zveřejněna platební bilance za prosinec (10:00), ve Spojených státech index spotřebitelských cen za leden (14:30), předstihové ukazatele (16:00) a také zápis z posledního zasedání FEDu k úrokovým sazbám (20:00).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688