Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  03.11.2006 16:33:45

Proventus Finance - Souhrn 2. 11. na trzích USA (3.11.2006)


Akcie ve čtvrtek zvrátily nepříznivý vývoj z počátku obchodování a nakonec zůstaly téměř beze změny

 

 

Americké akciové trhy ve čtvrtek nezaznamenaly výraznější výsledky, když hlavní akciové indexy zůstaly téměř beze změny. Z počátku obchodování akcie oslabovaly a vypadalo to, že medvědí nálada na trhu ve čtvrtek zvítězí. Ve druhé polovině obchodní seance však akciové tituly začaly růst a vymazaly tak téměř veškeré dřívější ztráty. Impulsem k prodávání se na počátku seance staly slabé makroekonomické zprávy, když produktivita práce klesla více než se očekávalo a jednotkové pracovní náklady naopak překvapivě vzrostly. Ne příliš příznivě vyzněly i maloobchodní tržby některých společností, které nenaplnily v poslední době nahoru revidovaná očekávání. Slabší tržby reportovaly např. maloobchodní společnosti Wal-Mart, Target či Costco. S lepšími výsledky přišly naopak např. společnosti JC Penney a Nordstrom. Index Dow Jones nakonec oslabil o 0.10% na hodnotu 12018.54 bodů. S&P index se snížil o 0.03% a uzavíral na úrovni 1367.34 bodů. Nejhorší výsledek zaznamenal technologický Nasdaq, když ztratil 0.01% na 2334.02 bodů. Cena ropy výrazněji oslabila, když uzavírala o 1.41% níže na úrovni 57.88 USD za barel.

 

Produktivita práceUSA ve třetím čtvrtletí stagnovala, zatímco ekonomové očekávali její růst o 1.1%. Růst produktivity ve druhém čtvrtletí byl navíc revidován směrem dolů na 1.2% oproti původním 1.6%. Jednotkové pracovní náklady ve třetím čtvrtletí vzrostly o 3.8%, přičemž ekonomové odhadovali jejich zvýšení o 3.4%. Růst nákladů ve druhém čtvrtletí byl naopak revidován směrem vzhůru na 5.4% ze 4.9%. V dlouhodobém průměru zůstává růst nákladů na jednoho zaměstnance včetně mezd poměrně nízký. Všeobecně výsledky nelze označit za příznivé, nicméně data nesignalizují významnější inflační tlaky a jsou pravděpodobně v souladu s probíhající klesající fází ekonomického cyklu

 

Evropská centrální banka dle očekávání ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 3.25%. Ve svém prohlášení k rozhodnutí o úrokových sazbách se ECB držela své dosavadní rétoriky prezentované na říjnovém rozhodování o sazbách. ECB signalizuje do konce roku ještě minimálně jedno zvýšení úrokové sazby o čtvrt procentního bodu na úroveň 3.50%, tento postup zdůvodňuje nízkou úrovní úrokových sazeb a potenciálním inflačním nebezpečím. Index nákupních manažerů průmyslu Eurozóny se v říjnu překvapivě zvýšil na 57.0 oproti zářijovým 56.6 bodu, zatímco trh očekával jeho menší posílení na 56.7. Stále tak dochází k mírnému zvyšování doposud silného růstu aktivity průmyslu.

 

Čistý zisk německého výrobce chemikálií BASF se ve třetím čtvrtletí meziročně snížil o 24.1% na 613 mil. EUR. Důvodem byly především jednorázové náklady. Zisk bez zahrnutí jednorázových položek totiž vzrostl o 22% na 1.6 mld. EUR. Tržby společnosti se zvýšily o 28.4% na 13.3 mld. EUR. Společnost očekává, že poptávka zůstane i ve čtvrtém čtvrtletí poměrně silná. Ceny surovin však jsou i nadále vysoké, což vytváří tlak na marže. Vedení společnosti na celý letošní rok plánuje tržby přes 50 mld. EUR a očekává, že čistý zisk bez jednorázových položek opět poroste.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

14.05.2007Proventus finance - souhrn 11.5. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.04.2007Proventus finance - souhrn 11.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
05.03.2007Proventus finance - souhrn 2.3. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
01.11.2006Proventus Finance - souhrn dění na světových trzích v měsíci říjnu (1.11.2006) Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
02.10.2006Proventus Finance - souhrn dění na světových trzích v měsíci září (2.10.2006) Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688