Josef Trnka (TPS)
Finance  |  28.11.2005 07:40:08

Rath zavraždil Musílkovou


ODS dlouhodobě trpí problémem, a vystoupení nejednoho delegáta kongresu to reflektovala, že nedokáže oslovit širší voličskou obec srozumitelnou prezentací konstruktivních návrhů, které by představovaly přesvědčivou alternativu idejí, předkládaných socialisty. Ze zajetí tohoto stereotypu se nedokázal úplně vymanit Vlastimil Tlustý, který se včera v Sedmičce utkal (z brněnského studia) s Janem Mládkem. Na tomto konstatování nic nemění skutečnost, že větu obsaženou v nadpisu použil obrazně, ve smyslu politické, resp. profesní likvidace ředitelky VZP (není ovšem, bohužel, první ani poslední takto postiženou). V rámci objektivity budiž jinak řečeno, že se jednalo spíše o ojedinělý exces, protože se jinak, oproti běžným zvyklostem, výrazně mírnil. Celkový dojem tak vyzněl v jeho prospěch, a to nejen z důvodu soupeřovy obtížné pozice při obhajobě okolností prodebatovávaných kauz (spekulace s pozemky a restituční tečka, zákonnost nucené správy zdravotní pojišťovny,  řízený únik informací před ukončením kontroly atp.), ale i proto, že mediální projev Jana Mládka se velmi málo shoduje s představami o schopnostech úspěšného rétora. 

Tyto předpoklady nechybí Davidu Rathovi, a už vůbec ne Jiřímu Paroubkovi. ODS logicky hledá cesty jak jejich nástup úspěšně odrazit. Seriózní snaha nepochybně může přispět k její celkové kultivaci, nicméně nelze odmítnout názor, že méně může znamenat více. Premiérův a ministrův tlak na pilu je totiž tak silný, že reálně hrozí její poškození, takže razantní ofenzíva může snadno překročit hranice přijatelnosti. Některé signály již bylo možné zaregistrovat.

Na ČT1 obdržel ministr spravedlnosti Pavel Němec plyšový paragraf za úroveň příloh k prováděcí vyhlášce (formuláře k řízení před obchodním rejstříkem), ale okamžitě jeho polovinu nabídl Jiřímu Pospíšilovi, kterého obvinil z nedostatku píle a pracovitostí - ze zadávání úkolů na rozpracovaní vlastních nápadů jiným. Stínový kolega se přijetí poloviny ocenění nijak zvlášť nebránil. Relativní shoda se projevila i v otázce správnosti prodloužení účinnosti lustračního zákona (diskutováno i na Nově). V podstatě zvítězil názor, že jeho účinnost by měla skončit samovolně - odchodem jím dotčených subjektů ze scény. Pospíšilovu přítomnost ve studiu můžeme považovat za výjimku, protože přednost měl čtrnáctý kongres. Předseda ODS Mirek Topolánek deklaroval jednotu a trpělivost, připravenost nahradit ČSSD u moci, ve věcné rovině pak nabízel universální recept na řešení prakticky všech důležitých oblastí. Přes sobotní výzvy k umírněnosti však nedělní odpolední zpravodajství představilo zahájení volební kampaně ve více méně tradičních mantinelech.

Poněkud fádní se ukázala Partie s ústřední otázkou: "Chcete v Poslanecké sněmovně novou politickou stranu?" S výjimkou tohoto tématu měl, řečeno sportovní terminologií, v držení míč prakticky pouze Michal Kraus, na kterého se také Petr Šimůnek důsledně obracel s otázkami úvodními, doplňujícími i rozšiřujícími. Zdálo se, že Janu Kaslovi to ani moc nevadilo, což ve vztahu ke zmíněnému dotazu lze označit za postup kontraproduktivní. Přesto volající diváci byli pro rozšíření "konfigurace" stran ve Sněmovně ze 62 %. Tento výsledek označil Šimůnek za těsný. Kasl nesouhlasil a specifikoval poměr 2:1. Pravdu neměl ani jeden, blíž byl samozřejmě šéf Evropských demokratů. Svědčí to ovšem o jisté ledabylosti. Že je to, alespoň u ED, téměř normální, naznačuje i neaktuálnost jejich webových stránek, které ještě nezaznamenaly, že předsedou české vlády je Jiří Paroubek, nýbrž polemizují s činy Stanislava Grosse.

      
       Další komentáře v rubrice POLITIKA  na:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm, "konzervativním" webu, který od založení nemění image. Nově zřízeny stránky se subjektivním hodnocením vybraných potravin, zejména vína (Gurmán).

     


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.


Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

15.11.2006Vyhrožoval Paroubek Musílkové?  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)
21.11.2005Má Musílková čistý štít?  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)
10.11.2005Musílková vyzvána k rezignaci  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)
08.11.2004Podnikatel Brunclík zavražděn  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688