Dan Karpíšek (Komerční banka)
Dluhopisy  |  12.07.2000 10:48:02

Dluhopisy: Domácí trh otevřel úterní obchodování poměrně v poklidu, jen nejdelší státy..


      

Domácí trh



       Domácí trh otevřel úterní obchodování poměrně v poklidu, jen nejdelší státy oslabily v prvních kotacích o 10 až 15bps. Obchodování se rozeběhlo během dopoledne a většina titulů navázala na pondělní ztráty. Obavy z výsledku páteční aukce mají negativní vliv na náladu na trhu a výnosová křivka se nadále napřimuje. K poklesu dlouhých států se v úterý přidaly i korporáty. Obchodovalo poměrně aktivně v průběhu celého dne. V mezidenním srovnání ztratila Konsolidační banka 80bps, HZL Komerční banky o 60 až 70bps. Dlouhé státy (pěti až desetileté) ztratily v průběhu úterního obchodování dalších 20 až 40bps. Po dramatických pondělních poklesech oslaboval sedmiletý benchmark relativně nejméně.

       Dnes ráno zveřejněná čísla červnové inflace poměrně výrazně překročila tržní očekávání. Růst cen ropy, některých položek v potravinách a volného času vytlačily meziměsíční růst CPI na 0,6 procenta. Domácí dluhopisy reagovaly okamžitým propadem. Během několika minut stojí dlouhé státy o 30 až 40bps níž, první emise EIB ztrácí dokonce 60bps. Z korporátů oslabily CitiLeasing a první HZL KB o 60bps. Na trhu vládne výrazný pesimismus, který, kromě dnešních inflačních čísel, znásobují zejména obavy z výsledku páteční aukce. Zdá se, že nabízený objem 4mld bude upsán jen velmi těsně. Další dnešní vývoj na trhu bude záležet na swapovém trhu. Dluhopisy reagovaly na inflační čísla výrazně rychleji a spread jejich výnosu proti sazbám IRS se podstatně zúžil. Pokud začnou růst sazby i na IRS, mohou dluhopisy pokračovat v pádu. Pokud se ale IRS udrží na stávajících úrovních, mohly by dluhopisy během dne alespoň část svých ranních ztrát korigovat.

      

Zahraniční trhy



       Obchodování v Americe nebylo včera příliš zajímavé. V hluboce podprůměrných objemech se většina cen v mezidenním srovnání měnila jen nepatrně. Vystoupení A. Greenspana nabídlo dluhopisovému trhu málo nových vodítek ohledně úrokových sazeb a většina obchodníků se již připravuje na páteční makroekonomická data. Výnos na deseti letech zůstal v mezidenním srovnání téměř nezměněn na 6,06 procentu, třicet let nese 5,89 procenta.

       Výnosy evropských benchmarků v úterý mírně klesaly. Hlavním impulsem bylo oznámení Francouzské vlády, že hodlá z trhu stáhnout své státní dluhopisy v hodnotě 10mld eur. V reakci na toto prohlášení začaly hlavní benchmarky posilovat, výnos na deseti letech klesl v mezidenním srovnání o 5bps na 5,24 procenta. Zářijový futures na Bundy, který se velkou většinu dne obchodoval bez výraznější změny, nakonec v mezidenním srovnání posílil o necelých 40bps a zavíral na 105,11.

       Dnes ráno otevřely futures mírně dolů a reagovaly tak na čísla německého běžného účtu platební bilance. V časných ranních hodinách zveřejněný deficit 6mld DEM byl jen mírně vyšší, než očekávané tři miliardy, přebytek obchodní bilance 7,4mld DEM byl o trochu nižší, než průměrná očekávání. Dluhopisy na tato čísla příliš nereagovaly , cena futures se pohybuje kolem 105,00.

      Tyto zprávy pro vás vytváří Trading Komerční banky a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688