Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  30.11.2017 17:28:33

Pražská burza si dnes připsala 0,59 %, za listopad ale ztrácí

Pražská burza se po středečním poklesu opět podívala nahoru. Index PX dnes vyrostl o 0,59 procenta na 1 059,27 bodu, do zeleného ho při slabší aktivitě nejvíce táhly akcie Erste, ČEZ a VIG. Za celý měsíc je pražská burza ve ztrátě.

Rakouská bankovní skupina si připsala 0,95 procenta na 934,00 za akcii, zatímco rakouská pojišťovna VIG v pražské lince stoupla dokonce o 1,57 procenta. Akcie energetiky ČEZ zakončily obchodní den vyšší o 0,76 procenta na 490,70 , v průběhu dnes se ovšem titul vyšvihl až na dvouleté maximum 491,40 .

Finanční titulům Moneta Money a Komerční bance se dnes na pražské burze tolik nedařilo. KB odepsala 0,12 procenta a skončila těsně pod 900 za akcii. Moneta ztratila 0,39 procenta a zisky dnes z velkých emisí ubírala pražské burze nejvíce.

Komerční banka dnes zvýšila cílovou cenu pro akcie společnosti Fortuna na 198 ze 128 a zvedá doporučení na „Koupit" z „Držet". Fortuna odepsala 0,89 procenta na 167,50 za akcii. Nedařilo se ani Kofole, nápojová skupina ztratila 1,28 procenta na 410,20 z akcii. Objem obchodů s akciemi na pražské burze dosáhl před dnešní závěrečnou aukcí 0,466 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,572 miliardy.

Listopad byl ale pro pražskou burzu ztrátový. Index PX si za končící měsíc odepsal 0,28 procenta. Nejméně se dařilo KB, Pegas Nonwovens a Erste. Na opačném konci skončily Fortuna, za listopad vyšší o více než 15 procent, nebo likérka Stock Spirits. Ta si za měsíc připsala 7,4 procenta.

 

Zdroj: Bloomberg

Dnes se po zavření trhů uskuteční změny v rámci pravidelné pololetní rebalance MSCI Equity indexů. V případě Česka a Maďarska ke změnám v subindexech nedošlo, rebalance se ale týká několika polských titulů.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688