Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  14.04.2014 09:01:17, aktualizováno 12.05.2014 23:11:20

EuroInovace – klíč k dalšímu rozvoji firmy

Je opravdu nezbytné neustále vylepšovat své služby, přicházet na trh s novými výrobky, investovat do provozních a lidských zdrojů? Proč by firma měla vyvíjet inovativní činnost, když je dnes úspěšná a o její produkty je zájem? Čeští podnikatelé a firmy by s odpovědí na tuto otázku dlouho neotáleli. Velmi dobře si totiž uvědomují význam inovací v každodenním boji s konkurencí, jejich schopnost přinášet na trh nové výrobky nebo služby je obdivuhodná. Kde ale na nové technologie brát zdroje, zejména v době, kdy poptávka po stávajících výrobcích nebo službách spíše stagnovala a ekonomika se jen opatrně nadechuje k růstu?

Inovace nás provází celou lidskou historií. A většinou pomohly výrazně zlepšit naší životní úroveň. Často o nich uvažujeme v oblastech IT nebo nanotechnologií. Přínosy modernizace ale najdeme v celé řadě dalších oborů – od zemědělství, lékařství až po stavitelství a dopravu. Vývoj můžeme pozorovati na předmětech, bez kterých si svůj běžný den dokáže představit  jen málokdo. Kdo by si pomyslel, že telefonní přístroj se změní v malý mobil, který dnes dokáže nahradit fotoaparáty nebo slouží k bezkontaktnímu placení?

Česká republika – konkurenceschopný hráč
Na malých a otevřených trzích, mezi které patří i Česká republika, jsou inovace pro firmy a podnikatele příležitostí, jak zvýšit produkci s vysokou přidanou hodnotou a obstát před zahraničními konkurenty. Hledat neuspokojené potřeby klientů a nabízet modernější a kvalitnější výrobky a služby je cesta, jak být krok před konkurencí a obstát na zahraničních trzích. 

Čeští podnikatelé mají dlouhodobě potenciál nejnovější technologie absorbovat a využívat je. Oříškem však často bývá nedostatek finančních zdrojů pro jejich zavádění, zejména pak v době vleklé ekonomické recese, kterou česká ekonomika v posledních letech prošla.

EuroInovace – efektivní nástroj financování inovativních projektů
Řešením může být zvýhodněný úvěr EuroInovace, který připravila Komerční banka speciálně pro malé a střední podniky, které potřebují financovat investice do inovativních projektů nebo podnikají v oblasti výzkumu a vývoje. Využít jeho výhod mohou firmy s maximálně 250 zaměstnanci a s obratem nepřesahujícím 1,3 mld. korun.

Úvěr EuroInovace nabízí příznivější cenové podmínky v porovnání s klasickým investičním úvěrem a nižší nároky na zajištění díky záruce Evropského investičního fondu. Lze jej použít na financování provozu, investičních akcí, výrobních procesů, nových výrobků, služeb, a jejich modifikací napříč různými obory – od strojírenství, dopravy, zemědělství, až po chemický a potravinářský průmysl.

Příklad úspěšného čerpání úvěru EuroInovace
Komerční banka pomáhá odbourávat významnou bariéru v rozvoji inovativních projektů. Že dává úvěr EuroInovace smysl, pochopili i čeští podnikatelé a firmy. Za deset měsíců od představení programu profinancovala Komerční banka klientům investice v objemu přesahujícím 1,5 mld. korun. Celková částka, kterou mohou firmy v rámci úvěru EuroInovace vyčerpat, byla proto navýšena na 4 mld. korun.

Společnost LATOP s.r.o. z Chotovin u Tábora je úspěšným příkladem, jak lze pomocí výstavby plynové kogenerační jednotky a jejího výhodného financování úvěrem EuroInovace ve výši 17 mil. korun výrazně zefektivnit svůj provoz.

Firma LATOP se specializuje na projekty ústředního vytápění a také ekologického vytápění peletami. „Z důvodu racionalizace výroby pelet, energetické soběstačnosti a zvýšení výroby jsme přistoupili k instalaci nové kogenerační jednotky. Ta nám umožní vyrábět energii nejen pro vlastní provoz, ale také pro naši hlavní činnost – výrobu pelet, respektive jejich produkci zdvojnásobit. Dále plánujeme instalovat novou drtící linku na výrobu vstupní suroviny, abychom zajistili potřebnou kvalitu paliva a získali certifikaci EU. Naše výrobky tak budou lépe konkurenceschopné nejen u nás, ale i v zahraničí, a navíc budeme více soběstační díky vlastní výrobě vstupní suroviny,“ přibližuje investiční akci vlastník společnosti LATOP Jindřich Lachout, který rovněž oceňuje jednoduchý a flexibilní proces poskytnutí úvěru Komerční bankou.

Detailní informace o zvýhodněném úvěru EuroInovace získáte na kterékoli pobočce Komerční banky, na bezplatné Infolince KB 800 521 521 nebo u specialistů KB EU Point.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688