Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
Akcie ve světě  |  30.08.2004 20:10:00

Fio informuje: Akciové indexy v zámoří zůstávají v záporném teritoriu


Po úvodním propadu v čele s technologiemi, kdy technologický Nasdaq ztrácel silných 1,2%, se akciové indexy za slabší aktivity investorů postupně stabilizovaly a vykazují pouze mírné oscilační tendence. Z blue-chipů si dnes nejvíce odepisují akcie Hewlett-Packard (HPQ -1,7%), když krátkodobí investoři mohou uzamknout své zisky před blížícím se čtvrtečním „updatem" finančních čísel pro toto Q ze strany polovodičového giganta - spol. Intel (INTC -1,5%). Výrazněji z komponentů DJIA indexu též oslabují Honeywell (HON -1,6%) a Caterpillar (CAT -1,4%). Slabým růstem naopak procházejí akcie United Tech. (UTX 0,3%) a AIG (AIG 0,3%). Na komoditních trzích se cena lehké ropy WTI po počátečním zpevňování propadla o 3% pod hranici 42$ v návaznosti na prohlášení OPECu o navýšení produkčních kapacit. Predikce brzkého obratu růstového trendu se tedy naplnila. První výraznější stabilizační „zastávkou" by mohly být úrovně mírně nad 41$, coby horní mantinel předchozího cenového rozpětí (35 - 41,5$).


      Ze zajímavých cenových pohybů vyberme 24% propad spol. Accredo Health (ACDO) - poskytovatel zdravotnických služeb - po snížení ziskového výhledu pro tento rok na 1,45 - 1,53$/a z předchozích 1,88 - 1,93$. Podobně si „vedou" akcie výrobce pečiva Interstate Bakeries (IBC), které ztrácejí 35% po oznámení o opětovném nedodání finančních výkazů ke konci května. O 8% propadají akcie distributora potravin Performance Food Group (PFGC) po snížení ratingu na „sell" analytiků Deutsche Bank. Bankovní dům očekává nenaplnění ziskových projekcí pro tento rok. Sílu downgradu na „redukovat" od GMP pociťují i investoři spol. Sierra Wireless (SWIR), kteří ztrácejí u tohoto titulu téměř 12%. Největší světový zpracovatel masa Tyson Foods (TSN) oslabuje o 7% kvůli sníženým ziskovým projekcím pro tento rok na 1,3$ (oček. trhu 1,45$), současně společnost očekává problematické fiskální 4Q kvůli slabší poptávce. Téměř pětinu tržní kapitalizace ztrácí leasingová společnost United Rentals (URI) po zahájení vyšetřování účetních záznamů ze strany SEC.

      


      Směrem vzhůru se dnes naopak vydaly akcie spol. US Airways Group (UAIR 21%) v návaznosti na možné přijetí nových mzdových návrhů piloty společnosti, což naznačilo vedení odborů. V opačném případě leteckou společnost pravděpodobně čeká bankrot. 6% si připisuje realitní spol. LNR Property (LNR) díky přijetí akviziční nabídky od konsorcia vedené spol. Cerberus Capital Management v objemu 3,8 mld.$, tj. 63,1$/a.

      
V závěrečné fázi obchodování očekáváme poklidné obchodování s možností dalšího mírného narovnávání předchozích ztrát.

Tyto zprávy pro vás vytváří Fio, burzovní společnost a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688