Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  22.03.2004 10:45:49

Proventus Finance - souhrn 19.3. na trzích USA


Akcie ukončily týden poklesem

 

Akcie oslabily významně až v posledních hodinách obchodování, když investoři monitorovali zprávy v Afgánsko-Pakistánské hranice. Pakistánské jednotky ohlásily, že sledují vysoký cíl, kterým by mohl být druhý muž Al-Kajdy. Prezident Bush v pátek pronesl řeč k válce v Iráku, která byla zahájena přesně před rokem. Další významnou politickou  zprávou je postřelení taiwanského prezidenta Chen Shuj-biana, které je dáváno do souvislostí s víkendovými volbami. Tyto zprávy pomohly akciovým indexůmpoklesu.

Dow Jones Industrial Average klesl o 109 bodů, Nasdaq Composite a Standard & Poor’s 500 ztratily o něco více jak 1%. Také celý týden uzavřely všechny tři indexy v záporných hodnotách. Pokud chcete slyšet dobré zprávy, zeptejte se na výsledky zlatých akcií a výsledky akciíJaponsku. Index Nikkei 225 vzrostl minulý týden o 2,3% a od počátku roku si připsal zisk 7%. Jedním z důvodů poklesu bylo také quadruple witching, což znamená vypršení futures na indexy, options na indexy, futures na akcie a options na akcie.

Horkými akciemi dnes byly ocelářské společnosti, které těží z rostoucích cen oceli. Růst cen je tažen zejména poptávkou z Číny.

Technologickým akciím alespoň částečně pomohly zprávy od Adobe Systems. Akcie Adobe vzrostly o více jak 10% poté, co společnost oznámila velmi silné výsledky za své první fiskální čtvrtletí a sdělila, že v druhém kvartále očekává zisk mezi 33 a 39 centy na akcii. Konsensus analytiků je přitom 34 centů na akcii.

Společnost Microsoft následovala svého konkurenta Sony a snížila cenu xBoxu o 30 dolarů na 149 dolarů. Důvodem je zvýšení popularity Xboxu, které by mělo povzbudit dodavatele k poskytování více her pro Xbox.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

20.04.2007Proventus finance - souhrn 19.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.03.2007Proventus finance - souhrn 19.3. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.03.2005Proventus Finance - souhrn 28.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
22.03.2005Proventus Finance - souhrn 21.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
15.03.2005Proventus Finance - souhrn 14.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec