Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  18.03.2004 09:36:44

Proventus Finance - souhrn 17.3. na trzích USA


Může rally ze dne svatého Patrika pokračovat?

 

Na den sv.Patrika se na Wall Streetu rozpoutala nová debata. Jak vysoko mohou trhy ještě jít? Dow Jones industrials vzrostl o 115 bodů, Nasdaq Composite získal téměř 34 bodů a Standard & Poor’s 500 narostl o 13 bodů. Objem obchodů byl opět nižší než obvykle. Negativně naladění investoři říkají, že trhy nemohou jít o mnoho výše, neboť se stále nacházejí pod svými 50-tidenními klouzavými průměry a při protnutí budou sraženy dolů. Kromě otázek technické analýzy existují také další otázky. Kdy uvidíme v ekonomice výrazný nárůst pracovních míst? Kdy a nebo zda jestli se změní rostoucí trend v ceně ropy? Bude další teroristický atak? Pozitivně naladění investoří naopak poukazují na fakt, že do akcií stále plynou nové a nové peníze a poukazují na poptávku po akciích a na situaci ekonomiky (kromě trhu práce). Jediné akcie, které dnes klesaly byly farmaceutické a stavební společnosti. Pouze tři akcieDow 30 zaznamenaly ztráty, které byly velmi mírné.

Spotřebitelské cenyUSA vzrostly v únoru meziměsíčně o 0,3%, když ceny energií pokračovaly v růstu, sdělilo Ministerstvo práce. Ceny energií vzrostly o 1,7%. Jádrový CPI, který nepočítá s cenami potravin a energií vzrostl meziměsíčně o 0,2%. Ekonomové očekávali nárůst CPI o 0,3% a nárůst jádrového CPI o 0,1%. Meziročně se zvýšila jádrová inflace o 1,2%, což znamená mírný vzestup z 38 letého minima 1,1%, kterého bylo dosaženo v listopadu, prosinci a lednu.

Společnost AMR Corp., která je mateřskou společností American Airlines oznámila, že operativní náklady se tento rok výrazně sníží. Náklady na dostupné sedadlo na jednu míli je plánován na první čtvrtletí na 9.48 centů ve srovnání s 11.42 centy ve stejném období předchozího roku. Důvodem je masivní snížení platů. Tato zpráva pomohla akciím aerolinek k růstu. Nikdo však neví, jak dlouho tento růst vydrží, neboť letecký průmysl je velmi sensitivní na ceny pohonných hmot, které díky rostoucí ceně ropy rostou. V pondělí ohlásila společnost Delta Air Lines, že ztráta v prvním čtvrtletí bude díky vyšším cenám paliva vyšší než se očekávalo.

Investiční banka Bear Stearns svými výsledky za první čtvrtletí předčila očekávání trhu. Společnost vydělala 2,57 dolarů na akcii ve srovnání s odhadem 2,03 a s výdělkem 2 dolary ve stejném období předchozího roku. Příjmy vzrostly meziročně o 14%. Silné výsledky následují pouze den poté, co výrazně předčila očekávání také další investiční banka Lehman Brothers.

Akcie zasilatelské společnosti FedEx vzrostly o 5% poté, co společnost překonala se svými výsledky očekávání. Ve svém třetím fiskálním čtvrtletí vydělala 71 centů na akcii, což je o 5 centů více než se očekávalo. Příjmy vzrostly meziročně o 9,3%.

Stavební firma Lennar se ziskem 84 centů na akcii v prvním čtvrtletí také překonala odhady analytiků, ikdyž pouze o 1 cent. Příjmy vzrostly meziročně o 16,4%, když byly podpořeny silnou poptávkou a nízkými hypotečními sazbami. Akcie však klesly o 4,7% a stáhly se sebou celý sektor.

Akcie internetového portálu Yahoo! dnes vzrostly o 4,5% poté, co obdržely upgrade od firmy First Albany.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.05.2007Proventus finance - souhrn 17.5. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
18.04.2007Proventus finance - souhrn 17.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
02.03.2007Proventus finance - souhrn 1.3. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.03.2005Proventus Finance - souhrn 28.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
22.03.2005Proventus Finance - souhrn 21.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec