Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Investice  |  15.03.2004 10:10:58

Proventus Finance - souhrn 12.3. na trzích USA


Znamená páteční rally dno nebo se jedná pouze o pauzu?

 

Hlavní páteční slovo bylo přeprodáno. Akciové indexy zastavily propad a výrazně vzrostly. Dow Jones industrials přidal 111 bodů, což vymazalo značnou část čtvrtečních ztrát. Technologický Nasdaq Composite vyskočil o 41 bodů, což je více než 2%. Vítězi pátečního obchodování byly cyklické akcie, tedy polovodiče, počítačové firmy, internetové společnosti a aerolinky.

Na konci obchodního dne se rozpoutala debata, zda se jedná o dno korekce či o přeprodanou situaci na klesajícím trhu. Odpovědi jsou různé. Na základě zisku indexů a velmi pozitivního poměru růstových akcií a klesajících akcií by se dalo říci, že se jedná o dno. Objem obchodů byl však nižší než je průměrný objem.

Pátečnímu silnému startu pomohla pozitivní zpráva o zisku společnosti Oracle ze čtvrtečního večera a dva upgrady na akcie největšího počítačového prodejce Dell. Morgan Stanley zvýšil rating akcií na „overweight“ kvůli silnému fundamentálnímu výhledu, odůvodnitelnému ocenění a zlepšující se poptávce. JP Morgan udělil stejný rating s odůvodněním, že obnovení prodejů PC zůstalo neporušeno a Dell je nejlépe postavenou společností v tomto odvětví. Čtvrteční výsledky softwarového gigantu Oracle předznamenávají pro technologie dobré věci. Oracle oznámil zisk 12 centů na akcii, což je o 1 cent více než se očekávalo. Příjmy Oraclu také zvrostly, stejně jako obchodyEvropě. Akcie začaly páteční obchodování se ziskem 2%, postupně však klesaly a uzavřely obchodní den ve ztrátě téměř 1,5% na nejnižší hodnotě v tomto roce.

Optimismus byl v pátek bržděn nejistotou, kdo stojí za teroristickými útoky v Madridu. Během víkendu se k útoku přihlásila teroristická síť Al-Kajdá.

Ministerstvo obchodu oznámilo, že zásoby zboží vzrostly v lednu meziměsíčně o 0,1%, přičemž se očekával nárůst o 0,3%. Nelze však jednoznačně říci, zda se jedná o číslo dobré či špatné. U zásob zboží záleží na úhlu pohledu. Mnohem více se dozvíme z poměru zásob k prodejům a doby, za kterou je zboží dodáno, které v lednu zůstalo na rekordním minumu 1,33 měsíce.

Vláda také v pátek ráno oznámila saldo běžného účtu americké ekonomiky. Deficit ve čtvrtém čtvrtletí neočekávaně klesl z 135,3 miliardy dolarů na 127,5, přičemž ekonomové očekávali rozšíření na 136,2 miliardy. Předběžné číslo březnové spotřebitelské nálady vykázalo hodnotu 94,1 ve srovnání s únorovou hodnotou 94,4.  Ekonomové očekávali nárůst přes hranici 95.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

So 16:06  ČNB zůstává s dalším snižováním sazeb obezřetná Kryštof Míšek (Argos Capital)
So   0:11  31. května: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pátečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 20:47  Rekordní cena zlata: Obává se trh krachu finančního systému? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)

Přečtěte si také:

13.03.2007Proventus finance - souhrn 12.3. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
13.02.2007Proventus finance - souhrn 12.2. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.03.2005Proventus Finance - souhrn 28.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
22.03.2005Proventus Finance - souhrn 21.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
15.03.2005Proventus Finance - souhrn 14.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste