Táňa Venderová (Na Michelské)
Dobroty  |  12.05.2000 11:42:38

Brněnský řízek

Stálá páteční rubrika krušovické restaurace ”NA MICHELSKÉ”
- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.

Tento víkend vybíráme
”ŘÍZKŮ A ŘÍZEČKŮ”
a to recept (najdete na konci dokumentu)
"BRNĚNSKÝ ŘÍZEK"

Vážení hosté,
na tento víkend 13.-14. 5. 2000,
pro Vás na oběd nebo večeři připravujeme:

ŘÍZKY A ŘÍZEČKY

  • Sladovnický řízek - řízek z roštěné s česnekem, obalený v trojobalu*
  • Židovské řízečky - řízečky ze svíčkové s česnekem, obalené trojobalu*
  • Řízek mlynáře Ovíska - obalený v mouce, vejcích a ovesných vločkách
  • Řízek panímámy z Hudlic - řízek obalený v sýrovém těstíčku
  • Řízek "Kačátko" - řízek plněný ananasem a šunkou, obalený v trojobalu*
  • Řízek blanických rytířů - plněný nivou a cibulí, obalený v trojobalu*
  • Hořovický řízek - plněný vařeným vejcem a šunkou, obalený v trojobalu*
  • Brněnský řízek - plněný smaženým vejcem se šunkou a hráškem, obalený v trojobalu*
  • Šumavský řízek - z uzené krkovičky, obalený v trojobalu*
  • Řízek řezníka Krkovičky - z krkovičky, obalený v trojobalu*
  • Řízek "Obláček" - řízek z kuřecích prsíček ve vinném těstíčku
  • Řízek po staročesku - kuřecí řízek v bramboráku
  • Královský řízek - obalený v trojobalu* a ještě jednou v rozšlehaném vejci
  • Řízek "Gordon Bleu" - kuřecí řízek plněný šunkou a sýrem, obalený v trojobalu*
  • Řízek "Gurmán" - kuřecí řízek plněný kuřecími játry a anglicou slaninou, obalený v trojobalu*
  • Cibulové, Celerové, Cuketové a Baklažánové řízečky
  • Bramborový, Vlašský a Vajíčkový salát a jiné přílohy

*) Trojobal je klasický obal v mouce, vejcích a strouhance

Mimo řízků a řízečků, si můžete pochutnat
i na tradičních jídlech naší minutkové kuchyně
nebo na tradičních víkendových jídlech jako jsou:
svíčková na smetaně
, hovězí guláš a
vepřová pečeně
s bramborovým knedlíkem a zelím.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Táňa a Vráťa Venderovi s personálem

Brněnský řízek

Suroviny:
150g Vepřová kýta (popř. krkovička)
10g Vejce
10g Mouka hladká
10g Strouhanka
20g Olej
Sůl
Pepř mletý
Náplň:
20g Vejce
20g Šunka
20g Hrášek sterilovaný

Postup:
Naklepeme plátky vepřové kýty, osolíme a opepříme. Pak poklademe střed řízků předem připravenou směsí smaženého vejce se šunkou a sterilovaného hrášku. Přehneme na půl a konce opět lehce naklepeme, aby se spojily a přehneme pod vytvořenou kapsu. Obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a smažíme zprudka na oleji.

Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ” – Michelská 87, Praha 4 – Michle
(5 min od metra Kačerov) Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11, 900 59 949
www.michelska.cz
, michelska@post.cz


Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

Vyloučení odpovědnosti

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688