Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  24.10.2024 10:00:28

Nemovitost jako jistá investice. Češi své peníze ukládají do bytů, sázejí na novostavby a zahraniční destinace

Ilustrační foto k TZ Nemovitost jako jistá investice

Pro stále větší počet Čechů se investice do nemovitostí stává klíčovým způsobem, jak zajistit své finance a vyhnout se rizikům tržních výkyvů. Vyplývá to z srpnového Barometru spoření agentury IBRS pro Golden Gate, podle kterého považuje až 80 % lidí vlastnictví domu či bytu za nejatraktivnější investici. Tento trend potvrzuje i společnost Home Portal, která se specializuje na prodej novostaveb a letos pro ni poptávka po investičních nemovitostech tvořila 44 % všech požadavků klientů.

Lidé hledají bezpečný způsob, jak zhodnotit své finance, a novostavby se ukazují jako ideální volba,“ uvádí Jan Vitvera, ředitel Home Portal. „Téměř polovina našich klientů investuje do nemovitostí s cílem je pronajímat nebo dlouhodobě držet jako investici.

V Praze jsou mezi investory nejžádanější menší byty, které se snadno pronajímají a mají nízké provozní náklady. Podle dat Home Portal tvoří 67 % poptávky byty 1+kk a 30 % byty 2+kk. Tyto dispozice jsou oblíbené pro svou dostupnost a rychlou návratnost investice. Zároveň i koupě bytu pro vlastní bydlení představuje dlouhodobou investicí do budoucna, která chrání před rostoucími nájmy a zajišťuje finanční stabilitu.

Nejžádanější byty na investici 

Češi se také v posledních letech rozhodli ukládat své úspory do zahraničích nemovitostí, ať už pro jejich investiční potenciál, tak i za cílem apartmány využívat jako svůj druhý domov. S ohledem na rostoucí poptávku po investicích v zahraničí rozšířil letos Home Portal svou nabídku o více než 100 projektů ve Španělsku v oblastech Costa del Sol a Costa Blanca. Tyto lokality jsou oblíbené mimo jiné díky stabilním klimatickým podmínkám a příležitostem k pronájmu. „Nemovitosti ve Španělsku poskytují investorům stabilní příjem a zároveň slouží jako prázdninové bydlení,“ dodává Vitvera.

Vzhledem k pokračujícímu zájmu o reality a rostoucím cenám nemovitostí i nájemního bydlení se investice do novostaveb tedy jeví jako klíčová příležitost pro dlouhodobé investory. „Novostavby jsou nejen moderní a energeticky úsporné, ale zároveň představují skvělou možnost, jak zhodnotit svůj kapitál i v nejisté době,“ uzavírá Jan Vitvera.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688