plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  23.10.2024 14:13:32

Plzeňské oslavy vzniku republiky omezí dopravu v centru. Připraven je celodenní program

Plzeňské oslavy vzniku republiky omezí dopravu v centru. Připraven je celodenní program

Oslavy vzniku samostatného Československa se svým celodenním programem zasáhnou v pondělí 28. října do dopravy především v centru Plzně. Nezbytná opatření se dotknou individuální i veřejné hromadné dopravy.

Téměř celodenní zákaz parkování, konkrétně od 9 do 19 hodin, bude platit na náměstí Republiky v části ohraničené ulicemi Solní a Prešovská. Dále pak v ulicích Smetanovy sady v úseku Jungmannova ulice a Klatovská třída, v Kopeckého sadech v úseku ohraničeném ulicemi Jungmannova a Martinská. Zákaz parkování bude v tomto čase také v Prešovské ulici mezi Sedláčkovou a náměstím Republiky. Důvodem je to, že se náměstí Republiky a jeho okolí stane centrem Plzeňských oslav vzniku republiky. Bude mu vévodit šestimetrová loutka lva – interaktivní instalace z produkce divadla V.O.S.A. Lidé proudící mezi jednotlivými cíli se zde budou moci občerstvit v gastrozóně či si poslechnout muziku – bude hrát ŠVEJK BEAT a na programu je i Koncert v barvách SeMaForu. Koná se na něm i závěrečný slavnostní ohňostroj.

241001_28_rijen_Vznik_republiky

Vizuál akce

Celodenní zákaz parkování v čase od 9 do 19 hodin bude také na náměstí T. G. Masaryka mezi Petákovou ulicí a Klatovskou třídou a v čase od 16:30 hodin do 18:30 bude úplná uzavírka tohoto úseku. Od 17 hodin se zde koná slavnostní shromáždění ke 106. výročí založení republiky, na které naváže lampionový Průvod světel. Ten vyjde z náměstí v 18 hodin směrem po Klatovské třídě a bude pokračovat Smetanovými a Kopeckého sady, Františkánskou ulicí na náměstí Republiky. Pro bezpečnost průvodu bude v čase od 17:55 do 18:30 hodin obousměrná uzavírka vozovky na Klatovské třídě ve směru do centra v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati a Borská po křižovatku s ulicemi Husova a Smetanovy sady. Od 17:55 do 19 hodin pak bude rovněž uzavřena Americká ulice, konkrétně nebude možné projet úsekem mezi ulicemi Jungmannova a Klatovská, a celá Jungmannova ulice.

Lampionový průvod úplně uzavře vjezd na náměstí Republiky od 18 do 19 hodin včetně městské hromadné dopravy a dopravní obsluhy. V souvislosti se slavnostním ohňostrojem, který ukončí celodenní Oslavy vzniku republiky v cca 18:30 hodin, a jeho případným spadem a vzhledem k bezpečnosti diváků nebude možné na náměstí Republiky vstupovat ulicemi Bedřicha Smetany a Prešovská. Všechna dopravní a bezpečnostní opatření budou bezprostředně po odchodu návštěvníků ukončena.

Do oslav výročí se v Plzni zapojí na čtyři desítky kulturních nebo sportovních subjektů a významných firem. Prohlídky budov a zajímavých míst s průvodcem, exkurze, návštěvy zahrad, výstav, okružní jízdy historickými vozy veřejné dopravy, odpolední program na náměstí Republiky, komentované procházky nebo sportovní aktivity jsou návštěvníkům tento den nabídnuty za symbolických 28 korun, se slevou či zdarma. Detailní program a další informace jsou na webových stránkách www.plzen28rijen.eu.

Text: Hana Josefová


Zveřejněno: 23. 10. 2024, Martin Pecuch
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688