Město Jičín (mujicin.cz)
Z regionů  |  16.10.2024 13:29:00

Město Jičín zahajuje rekonstrukci letního stadionu v areálu, investiční akce je za více než 32 milionů Kč vč. DPH, Národní sportovní agentura přiznala městu dotaci ve výši 70 procent způsobilých výdajů

Společnost SPORT Construction a. s. převzala stadion ve sportovním areálu a zahájila stavební práce. Jičínské sportoviště čeká kompletní rekonstrukce a modernizace. Investiční akci města Jičína za více než 32 milionů vč. DPH podpořila Národní sportovní agentura, která městu přiznala dotaci ve výši 70 procent způsobilých výdajů. Provoz sportovního areálu bude výrazně omezen v letní sezóně 2025 a sportoviště se mají otevřít na sezónu 2026.
sportovní areál rekonstrukce
 

 
 

„Nákladná rekonstrukce sportovního stadionu u lipové aleje přinese výrazné zlepšení podmínek pro sportovce, a to jak hráčům kopané, tak atletům z jičínského atletického klubu,“ popisuje starosta města JUDr. Jan Malý.

Rekonstrukce letního stadionu se připravovala, avšak její realizace byla vzhledem k finančním nákladům podmíněna tím, že Jičín uspěje se žádostí o dotační podporu. Ještě předtím, než byla dotace schválena, město Jičín vysoutěžilo veřejnou zakázku, a to v novém formátu Design & Build. Zakázku získala společnost SPORT Construction a.s. Poté na základě dohody čekala na pokyn, zda město Jičín uspělo se žádostí o dotaci u Národní sportovní agentury. Ta ji schválila začátkem roku 2024, a to ve výši 22,5 milionu korun.

Formát veřejné zakázky Design & Build spočívá v tom, že vysoutěžený dodavatel připraví projektovou dokumentaci i provede samotné stavební práce. U jiných, dosavadně používaných zakázek jsou tyto fáze rozdělené a dodávají je různé firmy. Zahájení realizace stavby se původně předpokládalo až v roce 2025, avšak práce na projektové dokumentaci proběhly rychleji.

První část vlastní realizace již proběhla na přelomu srpna a září 2024. Došlo k instalaci nového osvětlení u tréninkového fotbalového hřiště s umělým povrchem. Svítilny byly přezbrojeny na úspornou LED technologii, která se ve městech stává standardem.

Nyní přichází realizace hlavní části prací. Rekonstrukce se týká atletického oválu, travnatého hřiště a atletických sektorů. Jde o atletický 400metrový ovál o poloměru 36,5 m v sestavě 8+8 drah, o sektory technických atletických disciplín, dále o travnatou plochu uvnitř oválu, která bude sloužit jako dopadová plocha atletických disciplín a také jako soutěžní fotbalové hřiště. Stadion bude možné certifikovat dle norem World Athletics a FIFA/UEFA/FAČR. Stav sportovních ploch i atletických sektorů byl již špatný a pro zachování kvality sportu je rekonstrukce nezbytná.

Sportovní areál v Jičíně je široce využívané zařízení, které navštěvují sportovní kluby i místní školy. Pravidelně se zde konají zápasy a jiné události, takže je známý také pro cizí návštěvníky. Rekonstrukci areálu doporučila i městská Komise sportovní, která upozorňovala na zhoršující se stav hlavních sportovišť, a navrhovala ji také Zastupitelstvem města Jičína schválený Plán rozvoje sportu ve městě Jičíně. Získání dotace od Národní sportovní agentury je výrazným úspěchem a znamením dobré pověsti města Jičína.

Mgr. Jan Jireš
Tiskový mluvčí
sportovní areál rekonstrukce




















sportovní areál rekonstrukce




















sportovní areál rekonstrukce

 
Zodpovídá: Mgr. Jan Jireš
Vytvořeno / změněno: 16.10.2024 / 16.10.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688