mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  10.10.2024 04:17:00

České firmy se představily na akci propagující zahraniční zdravotnické prostředky na Tchaj-wanu

10.10.2024 / 04:03 | Aktualizováno: 10.10.2024 / 04:17

Prezentace České republiky a českých firem ze zdravotnického průmyslu na networkingové akci v Tchaj-peji.

Na konci září 2024 proběhl v Tchaj-peji třetí ročník akce zaměřené na propagaci zahraničních zdravotnických prostředků (IEAT International Medical Devices Import Showcase 2024), která se těší rostoucímu zájmu ze strany místních distributorů a nákupčích. Akci pořádala dovozní a vývozní asociace Tchaj-peje (IEAT) ve spolupráci se zahraničními zastoupeními (Česká republika, Francie, Izrael, Maďarsko a USA). Celkově se představilo 21 zahraničních firem na místě a 90 zahraničních firem online. Česká ekonomická a kulturní kanceláře představila 2 české firmy a to ARIES a.s., výrobce kompresních zdravotních produktů, a EGO Zlín, dodavatel komplexních řešení mimo jiné pro urgentní medicínu a biologickou ochranu. Organizátor akce, jehož členy jsou také dovozci z oblasti zdravotnického průmyslu, sezval přes 200 místních firem a vytvořil tak ideální platformu pro networking a výměnu informací o novinkách a trendech v tomto dynamickém sektoru.

prezentace českých firem

prezentace českých firem

Tchajwanský trh se zdravotnickými prostředky

Tchaj-wan, s hodnotou svého zdravotnického průmyslu dosahující 6,4 miliardy USD v roce 2023, představuje atraktivní trh pro zahraniční vývozce. Místní vláda aktivně podporuje inovace a rozvoj sektoru, zejména s ohledem na poptávku, která vzrostla po pandemii COVID-19. Tchajwanská populace rychle stárne; v roce 2022 se přibližně 24 % obyvatelstva nacházelo ve věku 60 let a více. To vytváří dodatečné tlaky na zdravotnický systém a zvyšuje potřebu moderních a efektivních zdravotnických řešení.

Odborníci odhadují, že tchajwanský trh se zdravotnickými prostředky poroste každoročně o přibližně 7 %. Tento růst bude ovlivněn nejen stárnutím populace, ale také důrazem na výrobu s vyšší přidanou hodnotou a rostoucí poptávkou po inovativních produktech. Samotný Tchaj-wan má vynikající výrobní kapacity v diagnostických i zobrazovacích zařízení a chirurgických nástrojích, zejména však jako OEM výrobce pro nadnárodní značky. Největší zájem po zahraniční produkci se soustředí na špičkové lékařské přístroje, zejména v oblastech jako jsou ortopedie, diagnostické zobrazování, stomatologické výrobky a spotřební materiál.

Jedním z hlavních cílů Tchaj-wanu je rozvoj digitálního zdravotnického sektoru. Lokální subjekty zdravotnického průmyslu v tomto směru úzce spolupracují s místními zavedenými ICT společnostmi. Zejména se klade důraz na telemedicínu, která má za cíl zlepšit dostupnost zdravotní péče pro obyvatele ve vzdálených oblastech. Příležitosti se tak otevírají v oblastech jako jsou:

• Inovativní řešení pro smart lékařskou péči: Technologie, které integrují IoT a AI pro zlepšení diagnostiky a léčby.

• Big data health services: Analýza zdravotnických dat pro zlepšení výsledků péče a efektivity procesů.

AI a blockchain: Řešení, která zvyšují transparentnost a bezpečnost ve zdravotnických procesech.

Česká přítomnost

Česká přítomnost

Účast na akci v Tchaj-peji byla příležitostí nejen pro prezentaci inovativních produktů, ale také pro navázání cenných kontaktů a rozšíření znalostí o místním trhu. S ohledem na dynamický růst a podporu ze strany vlády je Tchaj-wan výjimečnou destinací pro zahraniční investory a vývozce, kteří chtějí rozšířit své aktivity v oblasti zdravotnických prostředků. ČEKK Tchaj-pej plánuje i v příštím roce na této akci aktivně participovat. České firmy, které by měly zájem se této akce zúčastnit, se mohou obrátit na ekonomický úsek ČEKK Tchaj-pej, na emailovou adresu vedoucí ekonomického úseku, K. Heinischovou, email: katerina.heinischova@mzv.gov.cz.


Autor: Kateřina Heinischová, vedoucí ekonomického úseku, Česká ekonomická a kulturní kancelář v Tchaj-peji


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688