Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  09.10.2024 11:32:00

Město Hradec Králové jedná se zájemci o koupi části fotbalového klubu, akcionáře chce představit na jaře

Prodej fotbalového klubu FC Hradec Králové zahájilo město na jaře letošního roku. Pro zprostředkování prodeje si radnice najala poradenské sdružení Havel & Partners a Česká spořitelna. Během letních měsíců se ozvalo několik vážných zájemců, většinou ze zahraničí. Během podzimu v úzké spolupráci s poradenským sdružením budou probíhat hloubkové analýzy a rozhovory se všemi kvalifikovanými uchazeči. Nabídkové ceny by měly být ze strany zainteresovaných subjektů předloženy v průběhu zimních měsíců. Na jaře by měl nový majoritní akcionář převzít klub tak, aby se mohl včas připravit na nadcházející sezónu. Samotný provoz stadionu by měl i nadále zůstat v rukou klubu, a to po dobu 25 let s možností prodloužení na dalších deset let. Multifunkční stadion setrvá v rukou města.
FCHK
 

 
 
Koncem září skončilo první kolo procesu, během kterého se radnici nebo poradenskému sdružení hlásili zájemci o koupi akcií fotbalového klubu. „Nyní jsme na začátku další fáze, ve které nás čekají jednání s konkrétními zájemci. Na společných jednáních by nám uchazeči měli představit své vize rozvoje hradeckého fotbalu a přijít s konkrétním modelem provozu,“ popisuje primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová. Zmíněná jednání budou probíhat několik následujících měsíců. Nový většinový akcionář by měl do klubu vstoupit nejpozději na jaře příštího roku. „Rozhodně od nového většinového akcionáře očekáváme nejen zajímavou finanční nabídku, ale také stabilitu a nové nápady pro rozvoj klubu. Velkou podporu by vedle A týmu měla dostat také hradecká mládež i ženský fotbal,“ doplňuje primátorka.

Celý proces prodeje fotbalového klubu sdružení Havel & Partners a Česká spořitelna představilo členům zastupitelstva města. „Představení proběhlo během včerejšího večera, součástí byla i diskuze o podmínkách transakce. Naprosto zásadní je, aby všechny zastupitelky a zastupitelé byli maximálně informováni, aby celému procesu porozuměli, protože celá transakce za mne musí být vnímána jako společné celohradecké dílo. Prodej akcií je v podmínkách města výjimečnou záležitostí a je třeba k tomu přistupovat s maximální péčí a zodpovědností,“ uzavírá primátorka.

Provozování multifukčního fotbalového stadionu by mělo i nadále zůstat v rukou fotbalového klubu, a to na základě pachtovní smlouvy. Záměr na svém včerejším jednání schválili radní města. FC Hradec Králové by mělo arénu provozovat po dobu 25 let, a to navíc s možností prodloužení na dalších deset let. Samotná budova multifunkčního stadionu zůstane v rukou města.


Kateřina Rohlíčková
tisková mluvčí MmHK
 
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 9.10.2024 / 9.10.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688