Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  22.05.2024 18:28:00

V Hradci Králové se jednalo o využití evropských prostředků

V Hradci Králové, v konferenčních prostorách komplexu Nové Adalbertinum, proběhlo ve středu 15. května pravidelné zasedání Monitorovacího výboru Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Statutární město Mladá Boleslav je jeho členem jakožto zástupce IPRÚ/resp. ITI aglomerací. Monitorovací výbor je zodpovědný za celkové řízení a provádění příslušného operačního programu. Zasedání se účastnil vedoucí odboru řízení projektů Jiří Beránek.
Ilustrační foto z jednání
Ilustrační foto z jednání
 

 
 

Dopolední program zahrnoval hodnocení Integrovaného regionálního operačního programu v již skončeném období 2014 - 2020. Mladá Boleslav během něj využívala finanční prostředky v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ), přičemž všechna města zahrnutá do IPRÚ splnila veškeré stanovené podmínky a vyčerpala finanční prostředky. „V našem případě to znamená, že jsme pro Mladou Boleslav a okolí využili více než 600 milionů korun na projekty v oblasti dopravy, školství či sociálních služeb,“ upřesnil primátor města Jiří Bouška s tím, že z těchto prostředků byla spolufinancována například lávka přes Jizeru na Krásné louce, parkovací dům P+R v ulici U Stadionu či obnova vozového parku MHD zahrnující 21 nových vozů pro Dopravní podnik Mladá Boleslav.


Odpolední program zahájila prezentace Pascala Boijmanse, zástupce Evropské komise pro Českou republiku, který na základě statistických dat představil budoucnost evropské regionální politiky pro Českou republiku. Poté zástupci Ministerstva pro místní rozvoj České republiky prezentovali aktuální informace IROP pro období 2021+ včetně aktuálního harmonogramu výzev, stavu realizace integrovaných nástrojů ITI a vyhodnocení ročního komunikační plánu. „Díky příslušnosti k ITI jsme pro Mladou Boleslav a 62 okolních obcí získali finanční prostředky v celkové výši přesahující jednu miliardu korun,“ doplnil primátor Bouška. „Všechna setkání tohoto typu přinášejí našemu městu a jeho zástupcům příležitost získávat nejnovější informace a sdílet zkušenosti, které pak můžeme využít při realizaci spolufinancovaných projektů.”

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688