OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  03.10.2024 06:00:00

ČPP začala používat inovativní řešení pro stanovení tržní ceny nemovitosti

Společnost Intermap Technologies nasadila i v České podnikatelské pojišťovně nové řešení, které kombinuje datové a analytické funkcionality Intermapu pro úpis, zajištění a likvidaci v pojišťovnictví s prvotřídními cenovými a realitními daty společnosti Dataligence umožňující přesné online oceňování majetku a stanovování cen nemovitostí nejen pro účely pojištění.

V rámci tohoto nového řešení je služba stanovení tržní ceny nemovitosti společnosti Dataligence, která poskytuje českému trhu přesné ceny nemovitostí, integrována s nejnovější verzí celotržního řešení společnosti Intermap pro kvantifikaci nebezpečí povodně a dalších přírodních nebezpečí Aquarius RMA.

Česká podnikatelská pojišťovna, která je součástí jedné z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě, Vienna Insurance Group, a která je současným dlouhodobým uživatelem řešení Aquarius RMA od Intermapu, se stala dalším předplatitelem tohoto nového řešení pro stanovení tržní ceny nemovitosti na českém pojistném trhu. Toto řešení zvýší transparentnost dat o nemovitostech a uspokojí tak rostoucí poptávku po digitalizovaném oceňování nemovitostí a datových službách na českém trhu. Služba stanovení tržní ceny nemovitosti zpracovává nejrozsáhlejší databázi informací pro urychlení a zjednodušení transakcí a poskytuje pojistitelům přesné hodnoty nemovitostí při upisování.

„Zvolili jsme toto inovativní řešení, protože zjednoduší a zpříjemní našim klientům sjednání pojištění. Zároveň naše partnery vnímáme jako technologické lídry, jejichž data jsou přesná, robustní a spolehlivá,“ vysvětlil Michal Šimon, manažer neživotního pojištění z České podnikatelské pojišťovny.

„Jsme vždy rádi, když najdeme nové možnosti využití našich prvotřídních cenových a realitních datových sad," řekl Milan Roček, zakladatel a ředitel společnosti Dataligence. „Loni jsme naše inovativní nástroje zpřístupnili široké veřejnosti díky aplikaci www.hypox.cz a i další integrace online oceňování do systémů pojišťoven ztělesňují naši vizi, jak si představujeme moderní pojišťovací a realitní služby, kdy se klient nemusí o nic starat, a přitom je jeho majetek spolehlivě chráněn."

Řešení Intermapu pro pojistný trh využívají vlastní, veřejné nebo od třetích stran komerčně dostupné datové sady, které jsou integrovány do pojistných procesů a poskytují tak pojišťovnám komplexní nástroje, použitelné během celého životního cyklu portfolia," řekl Richard Šálek, obchodní ředitel společnosti Intermap Technologies pro Evropu. Naše nejnovější softwarová a analytická řešení a všestranné datové sady umožňují pojistitelům pochopit a upisovat rizika přírodních nebezpečí a zkombinovat je s dalšími informacemi z realitního trhu a z trhu finančních služeb."

Intermap Technologies

Kanadsko-americká společnost Intermap Technologies je dlouholetým dodavatelem povodňových map a analytických nástrojů nejen v České republice a na Slovensku, ale i v celém regionu střední a východní Evropy, ve Spojených státech amerických a v jihovýchodní Asii. Počínaje listopadem 2023 začal český pojistný a dnes také i finanční a realitní trh používat již 5. generaci map nebezpečí povodně v rámci platformy pro kvantifikaci přírodních nebezpečí Aquarius RMA. Také nově českým pojišťovnám do platformy integruje i další data od Ministerstva zemědělství, Výzkumného ústavu meliorací a ochrany půdy, Výzkumného ústavu vodohospodářského a České geologické služby, včetně propojení na již digitalizovanou a zhuštěnou síť měřících stanic ČHMÚ. V roce 2023 společnost oznámila novou spolupráci s partnerskou společností Twinn by Royal HaskoningDHV, jejíž cílem je nabízet obsáhlá data, týkající se kromě povodní i jiných přírodních rizik, jakož i změny klimatu. Kromě povodně se jedná i o jiná přírodní nebezpečí jako vichřice, blesky, kroupy, tornáda, lesní požáry a zemětřesení, a dále se jedná o předpovědní mapy nebezpečí pro odhad možných budoucích rizik plynoucích právě ze změny klimatu, jako je, kromě povodně, extrémní sucho, teplotní a srážkový stres nebo počasí vhodné pro spontánní tvorbu požárů. Cílem je poskytnout pojistnému trhu co nejobsáhlejší a nejpokročilejší data o přírodních nebezpečích, jež umožní upisovatelům, rizikovým inženýrům, specialistům zajištění, likvidátorům, aktuárům, metodikům a dalším odborníkům vhled a poznatky, aby se vypořádali s měnícími se výzvami spojenými s přírodními nebezpečími a změnou klimatu, a aby byli schopni přijímat rozhodnutí založená na znalosti dat. Další informace naleznete na adrese www.intermap.com/european-solutions.

Dataligence

Investiční skupina Trigema v roce 2022 koupila většinový podíl ve společnosti CenovaMapa.org a vytvořila tak největší platformu pro realitní data na českém trhu. Výsledkem spolupráce je už teď nová aplikace pro koncové zákazníky www.hypox.cz i rozvoj stávajících platforem Dataligence. Během několika posledních let se Dataligence s využitím poradenské společnosti Deloitte stala nejvýznamnějším poskytovatelem dat pro online oceňování nemovitostí v České republice. Další informace naleznete na adrese www.dataligence.cz.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688