OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  30.09.2024 12:00:23

Zemřel šéfredaktor Pojistného obzoru Libor Hlavička

V hlubokém zármutku oznamujeme, že nás náhle opustil Libor Hlavička, který zemřel ve věku pouhých 42 let. Jeho nečekaná smrt zasáhla nejen rodinu, ale i mnoho přátel a kolegů, pro které byl nenahraditelnou osobností nejen v osobním, ale i profesním životě.

Mgr. Libor Hlavička byl uznávaným šéfredaktorem a překladatelem v několika významných institucích. Působil jako šéfredaktor v České asociaci pojišťoven (20172021), kde se zaměřoval na komunikaci a publikaci odborných materiálů. Pod jeho vedením dosáhly časopisy Pojistný obzor a Pojistné rozpravy významného progresu, který byl pozitivně kvitován širokou pojišťovnickou veřejností. Předtím pracoval v redakci nakladatelství NV (20112017) a krátce také působil v nakladatelství Pragma (2011).

Svou profesionální dráhu postavil na vzdělání z Univerzity Palackého v Olomouci, kde vystudoval českou filologii a získal titul magistr. Hluboký zájem o literaturu a jazykovou kulturu se odrážel v každém jeho projektu a vždy kladl důraz na kvalitu a přesnost publikovaných textů. To nakonec vyústilo v založení respektovaného nakladatelství Klíč, které vzniklo z touhy po kráse a kvalitě vydávaných knih.

Libor byl nejen oddaným profesionálem, ale především milujícím manželem, otcem a synem. Jeho manželka Lucie a dcera Veronika zůstávají v těžkých chvílích obklopeny podporou svých nejbližších. Pro své rodiče a bratra Leoše zůstane navždy příkladem člověka s obrovskou vnitřní silou, laskavostí a smyslem pro humor.

„Libor byl neobyčejně přemýšlivý člověk, s obrovským rozhledem, díky němuž jste si s ním mohli povídat téměř o čemkoli. Navíc nikdy nezkazil žádnou legraci a do každé diskuze dokázal vnést přátelskou atmosféru. Jeho smysl pro humor a nadhled měly dar proměnit i náročné chvíle v něco, co člověku dodalo novou energii. Je mi to moc líto. Bude nám všem nesmírně chybět,“ zavzpomínal šéfredaktor odborného portálu oPojištění.cz Jan Cigánik.

„Libor Hlavička byl vynikajícím šéfredaktorem, který měl přirozený talent dávat textům strukturu, směr a hloubku. Jeho přístup k tvorbě odborného obsahu byl promyšlený a vysoce profesionální. Byl tím, kdo určoval tón a kvalitu našich časopisů, a jeho preciznost a smysl pro detail nastavovaly vysokou laťku pro všechny, kdo s ním spolupracovali. Libor byl citlivý k různým názorům, uměl naslouchat a hledat optimální řešení bez zbytečného tlaku. Jeho trpělivost a přátelský přístup ocenili všichni, kdo s ním měli tu čest spolupracovat. V našem týmu vždy přispěl k pozitivní a kreativní atmosféře. Libore, děkujeme za vše,“ připojila se ke vzpomínce vedoucí oddělení komunikace a vzdělávání České asociace pojišťoven Milada Veselá.

S vděčností a úctou vzpomínáme na jeho odkaz a děkujeme mu za všechno, co do našich životů přinesl.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Po 12:00  Zemřel šéfredaktor Pojistného obzoru Libor Hlavička OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Po 11:30  Zelené karty jsou od října nahrazeny online evidencí MF ČR (Ministerstvo financí ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688