Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  24.09.2024 16:12:26

UPS kupuje německou společnost Frigo-Trans, posílí tím své služby pro oblast zdravotnictví

Společnost UPS oznámila koupi německé společnosti Frigo-Trans a její sesterské společnosti BPL (společně „Frigo-Trans“), předních poskytovatelů komplexních logistických řešení pro oblast zdravotnictví. Zvýší tak své logistické kapacity pro farmaceutické firmy a výrobce zdravotnického materiálu, kteří stále častěji potřebují přepravovat zásilky citlivé na teplotu a čas doručení. Transakce by měla být dokončena do dubna 2025. Finanční podmínky akvizice nebyly zveřejněny.

„Farmaceutický průmysl jde rychle dopředu a s ním roste i potřeba efektivních dodavatelských řetězců pro přepravu v chladu i mrazu,“ říká Kate Gutmann, viceprezidentka mezinárodní divize UPS Healthcare a Supply Chain Solutions. „Frigo-Trans nám pomůže posílit naše služby a urychlí naši cestu k tomu, abychom se stali světovým lídrem v komplexní logistice pro oblast zdravotnictví, která dokáže řešit jejich specifické potřeby,“ dodává Gutmann.

Síť společnosti Frigo-Trans zahrnuje sklady s kontrolovanou teplotou, které nabízejí šest teplotních zón od kryokonzervace (-196 °C) až po běžnou okolní teplotu (+15° až +25 °C). Jde o celoevropské řešení pro přepravu v rámci chladírenského řetězce a možnosti přepravy důležitých zásilek, u kterých je klíčová doba a teplotní podmínky při přepravě.

UPS nedávno investovala přes 20 milionů EUR do více než 200 moderních chladírenských vozidel s kontrolovatelnou teplotou právě kvůli posílení logistiky pro oblast zdravotnictví. Významným centrem pro toto odvětví je provoz UPS Healthcare v Ostravě, který zásobuje středoevropské trhy. Německá firma Frigo-trans pak dále navýší evropskou přepravní kapacitu.


UPS Healthcare je divizí přepravní společností UPS, která má díky rozsáhlé doručovací síti a vlastní letecké společnosti ideální pozici pro poskytování služeb zákazníkům v oblasti zdravotnictví a biologických věd. Jako světový lídr ve svém oboru zahrnuje end-to-end laboratorní logistiku od kompletace, distribuce a dodání až po skladování a přepravu nákladu citlivého na čas a teplotu. Zajišťuje špičkový farmaceutický servis, podporu logistiky klinických studií a přepravu s řízenou teplotou, kterou aktuálně vyžaduje 80 % farmaceutických produktů v Evropě. V průběhu pandemie Covidu-19 se UPS Healthcare zasloužila o dodání více než 1,5 miliardy dávek vakcín do více než 110 zemí.

Společnost UPS nedávno oznámila, že dokončila akvizici Bomi Group, která do celosvětové sítě UPS Healthcare přinesla více než 350 vozidel s řízenou teplotou a 4 miliony čtverečních stop. To zahrnuje i specializovaná centra pro logistiku ve zdravotnictví UPS Healthcare v Belgii, Francii a Turecku.

Provozuje 216 digitálně řízených center pro zákazníky z oblasti zdravotnictví po celém světě s celkovou plochou více než 1,7 milionů čtverečních metrů distribučního prostoru, včetně 1500 m2 v UPS Healthcare centru v Ostravě.

Společnost UPS (NYSE: UPS) jako jedna z největších světových společností s výnosy v roce 2023 ve výši 91,0 mld. amerických dolarů poskytuje širokou škálu integrovaných logistických řešení ve více než 220 zemích a územích. Jejích více než 500 000 zaměstnanců a zaměstnankyň naplňuje firemní motto „Posouváme svět kupředu doručováním toho, na čem záleží“, při čemž se opírá o jednoduchou firemní strategii „Se zákazníkem na prvním místě, vedená lidmi, poháněná inovacemi“. Společnost se zavázala snižovat svůj dopad na životní prostředí a podporovat komunity všude tam, kde působí. Pevný a nekompromisní postoj zaujímá také v podpoře diverzity, rovnosti a inkluze. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688