Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  06.09.2024 09:01:13

Colt CZ: Silné výsledky podpořené konsolidací S&B - Odhady výsledků

Den zveřejnění: čtvrtek 12. září 2024 před otevřením trhu

Očekávané výsledky hospodaření: Po slabém prvním čtvrtletí by výsledky za druhý kvartál měly být jedny z nejlepších v historii společnosti. Naznačila to projekce společnosti netradičně na první pololetí roku. V 1Q24 se negativně projevila agresivní podpora prodeje v USA a určité problémy ve výrobě. Všechny tyto jednorázové skutečnosti odezněly a v 2Q24 je již nečekáme. Naopak odhadujeme, že při klesajícím komerčním trhu v USA poroste podíl Coltu CZ. Počítáme s tím, že nezanedbatelný příspěvek do celkového hospodaření dodá akvírovaný Sellier&Bellot. Za druhé čtvrtletí by EBITDA měla dosáhnout 1,1 mld. CZK (+36,6 % y/y) při tržbách 5,5 mld. CZK (42,7 % y/y). Předpokládáme potvrzení celoročních cílů.

Odhadujeme, že po masivní podpoře prodeje v USA, která proběhla v 1Q24, se ukáže rostoucí poptávka po zbraních Coltu CZ na tomto trhu. A to navzdory poklesu (-11,7 % y/y dle FBI) tamního komerčního trhu. Colt by tedy měl zvyšovat svůj tržní podíl. Pro Colt je americký civilní trh nejvýznamnějším sektorem. Růst bychom měli vidět také u Kanady, kde by mělo jít především o zakázky pro M&LE. Čekáme také růst v ČR i na ostatních evropských trzích. Pozitivní jistě bude příspěvek do celkových operací od společnosti Sellier&Bellot (koupená 16. května 2032). Celkové tržby za druhé čtvrtletí by měly podle našeho odhadu vzrůst o +42,7 % y/y na 5,5 mld. CZK. Po odeznění marketingových aktivit a s očekávanými nižšími náklady na služby by měly být na kvartální bázi podstatně vyšší marže (e2Q24 19,4 % vs 13,3 % v 1Q24). Očekáváme zisk EBITDA na úrovni 1 067 mil. CZK (+36,6 % y/y). Čistý zisk poroste podle naší projekce o +20,9 % y/y na 760 mil. CZK.

Projekce 2024: V reportu za 1Q24 Colt CZ netradičně ukázal, pravděpodobně po slabších 1Q24 číslech, projekci na první polovinu roku (1H24 projekce: tržby 9,0-9,2 mld. CZK a EBITDA 1,65-1,8 mld. CZK). Podle ní by měly výnosy za 2Q24 dosáhnout 5,43 mld. CZK a EBITDA 1,16 mld. CZK. Naše odhady se tak zdají být konzervativní.

Očekáváme zopakování celoročních cílů. V druhé polovině roku se naplno projeví hospodaření S&B. Spekulovat můžeme také na sezónní efekt utracení rozpočtů ke konci roku. Za tento rok by celkové výnosy včetně S&B měly dosáhnout 20-22 mld. CZK a EBITDA 4,3-4,7 mld. CZK.

Autor: Bohumil Trampota

Investiční bankovnictví Komerční banky

Investiční bankovnictví Komerční banky poskytuje investiční služby podle Zákona o podnikání na kapitálovém trhu v rozsahu daném licencí České národní banky. Klientům nabízí zejména služby v oblasti investování volných zdrojů, financování a zajištění tržních rizik.

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB: http://trading.koba.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688