Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Osobní finance  |  22.08.2024 15:06:29

Festivalové léto u Čechů boduje. Poslech živé hudby přináší polovině lidí tu největší radost

Zatímco se může zdát, že letošní léto je zasvěcené především sportovním událostem, o pozornost Čechů se úspěšně ucházejí i další zážitky, konkrétně hudební festivaly. Své oblíbené zpěvačky a zpěváky, kapely nebo DJe chtějí na velkých podiích vidět Češi více než kdy dřív. Účastnit se festivalů nebo koncertů a poslouchat živou hudbu jim totiž přináší pocit štěstí. Data průzkumu společnosti Mastercard ukazují, že ty nejpozitivnější emoce vůbec zažívá při poslechu živé hudby polovina Čechů.

Více než o festival, jde návštěvníkům o konkrétní jména interpretů, kteří vystupují na pódiu. Pro 57 procent Čechů je totiž poslech jejich oblíbené písně naživo lepší zážitek než cokoliv jiného na světě. Festivaly s velkým množstvím lidí jsou navíc příležitostí pro seznámení se a budování nových vztahů. Seznamovat se s lidmi při poslechu živé hudby je nejoblíbenějším způsobem socializace pro 54 % Čechů.

„S covidovou dobou v živé paměti si lidé umí užívat letní zábavu ještě o něco víc. V Česku a na Slovensku se letos konalo několik velkých mezinárodních festivalů, jako například Metronome, Rock for People nebo Grape, které jsou důkazem rostoucího zájmu spotřebitelů vkládat peníze do zbytných výdajů, jimiž jsou však neocenitelné zážitky a vzpomínky,“ říká Jana Lvová, generální ředitelka Mastercard pro Česko a Slovensko.

Živá hudba je pro Čechy důležitá. Její poslech by si nenechalo ujít za nic na světě 40 % z nich. Tak jako jsou Češi dobří posluchači, tak jsou věrní fanoušci. V Evropě, ale i v Česku je fanouškovská kultura přítomná, a v létě viditelná ještě víc. Češi mají své hudební oblíbence a rádi se k nim dostávají co nejblíže.

Možnost užít si koncert svého oblíbeného interpreta v první řadě nebo přímo pod pódiem považuje 52 % Čechů jako neocenitelnou příležitost. Osobní setkání se svým hudebním idolem si však považují ještě výš. Jako nejdůležitější moment svého dosavadního života by to brala přesně polovina Čechů, kteří byli v posledních třech letech na koncertě.

„Touha po hodnotných zážitcích je během letošního léta velmi silná. Hezké počasí vybízí spotřebitele k setkávání s přáteli a rodinou a s pozvolným ústupem nepříznivých vlivů vysoké inflace a vysokých úrokových sazeb spotřebitelé směřují svou kupní sílu k výdajům za volnočasové aktivity,“ sdělila Natalia Lechmanova, hlavní ekonomka Mastercard Economics Institute .

Mastercard je technologická společnost s celosvětovou působností v oboru zprostředkování plateb. Zajišťováním bezpečných, jednoduchých, chytrých a snadno dostupných platebních transakcí Mastercard podporuje a propojuje inkluzivní digitální ekonomiku prospěšnou všem, kdekoliv na světě. Inovace a řešení využívající zabezpečených dat a sítí, partnerství a energie společnosti Mastercard pomáhají jednotlivcům, finančním institucím, vládním orgánům i firmám naplňovat beze zbytku jejich potenciál. Se společností Mastercard je možné se spojit ve více než 210 zemích a oblastech. Mastercard vytváří udržitelný svět, v němž se všem nabízejí možnosti k nezaplacení. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688