rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  22.08.2024 07:38:00

Oprava silnice I/38 na průtahu Krchleb až po Všechlapy pokračuje podle aktualizovaného harmonogramu

Oprava přibližně dvoukilometrového úseku silnice I/38 na průtahu Krchleb až po sousední obec Všechlapy na Nymbursku pokračuje podle aktualizovaného harmonogramu. Proti původnímu plánu je na rekonstruovaném úseku více sanačních prací, než se předpokládalo.

Dokončena byla už pokládka asfaltových vrstev na celém jízdním pásu směr Nymburk, včetně sanace okrajů vozovky. Práce se teď soustřeďují na jízdním pásu směr Mladá Boleslav, konkrétně na 300 metrech intravilánu Krchleb a 800 metrech extravilánu na opravované trase. Kromě frézování vozovky probíhá také čištění krajnic a příkopů. Kvůli nárůstu objemu sanačních prací byl aktualizován harmonogram, který nově posouvá termín uvedení opraveného úseku do provozu v řádech několika týdnů.

V místě prací je nadále částečně omezen provoz. Ten je přes den usměrňován regulovčíky a v nočních hodinách je řízen semafory. Tento systém se během této opravy osvědčil a díky dynamickému usměrňování dopravy speciálně proškolenými pracovníky se v místě netvoří neúnosné kolony.

Předmětem plnění veřejné zakázky je provedení opravy povrchu a odvodnění komunikace dle zpracované projektové dokumentace. Celková délka opravovaného úseku je 2 114 m. Součástí zakázky je čištění a případná sanace propustků, čistění vpustí a dešťové kanalizace, výměna svodidel, výměna svislého dopravního značení po hranici životnosti a obnova vodorovného značení.

Diagnostický posudek prokázal, že vozovka vykazuje havarijní únosnost a četné konstrukční poruchy, objevují se také vyjeté koleje. V konstrukci vozovky byla pod asfaltovými vrstvami zjištěna mimo jiné i dlažba, ložní i podkladní hutněné asfaltové vrstvy jsou nevhodné jemnozrnné a s nevyhovující nízkou mezerovitostí. Z těchto důvodů byla navržena oprava formou částečné rekonstrukce s odstraněním části stávajících nevhodných konstrukčních vrstev a vybudováním nové podkladní vrstvy a pokládkou tří nových hutněných asfaltových vrstev tak, aby byla zajištěna dostatečná únosnost konstrukce vozovky pro dané dopravní zatížení. To je v těchto místech podle posledního sčítání 10 300 vozidel denně, z toho přibližně čtvrtinu tvoří nákladní auta a kamiony.

Zhotovitelem je společnost Silnice Čáslav s.r.o., která podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku a práce se zavázala provést za 35,85 mil. bez DPH. Uvedení opraveného úseku do provozu podle aktualizovaného harmonogramu předpokládáme v říjnu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688