Lidé (Lidé)
Lidé  |  08.08.2024 11:16:43

Od baseballu k nemovitostem. Petr Zýma je novým investičním manažerem fondu Evropa

Novým investičním manažerem nemovitostního fondu Evropa se stal Petr Zýma (35), který předtím působil jako obchodník v XTB. Zýma, který má více než 15leté zkušenosti jako obchodník s cennými papíry a je stále aktivním traderem, během své kariéry vytvářel a realizoval strategie pro investování a spekulativní obchodování na finančních trzích pro korporátní a privátní klientelu. Během studií ve Spojených státech hrál baseball na univerzitní úrovni za Creighton Bluejays. Je také kapitánem české baseballové reprezentace a stále hraje nejvyšší českou ligu za největší baseballový a softballový klub v ČR Eagles Praha.

Petr Zýma

Evropa Investiční Fond SICAV se sídlem v Praze je ryze český fond pod dohledem České národní banky. "Vytváříme unikátní portfolio lukrativních nemovitostí, které mimo výnosu z nájmu budou nabývat také na hodnotě v čase. Oslovujeme kvalifikované investory, kteří vidí stejnou příležitost k vytvoření výjimečného portfolia v top lokalitách Prahy a investují chytře a bezpečně. Stejně jako v baseballu, i v investicích je klíčová strategie, trpělivost a schopnost rychle reagovat na měnící se podmínky,” říká Zýma.

Fond se zaměřuje především na investice do nemovitostí, majetkových účastí v nemovitostních společnostech a realizaci developerských projektů. Klíčovou součástí portfolia jsou plně pronajaté činžovní domy v centru Prahy. Mezi hlavní projekty patří Clock Palace Vinohrady, Rezidence Holešovice a další zajímavé rezidenční projekty.

"Jako profesionál v oblasti investic do nemovitostí vždy hledám v rámci investice dlouhodobou a solidní výkonnost ve spojení s lukrativní lokalitou. Stejným způsobem také nahlížím na budování portfolia EVROPA Investičního Fondu. Petrův jedinečný background kombinující finance a vrcholový sport přináší do našeho týmu novou dynamiku,” uvedl Michal Macek, zakladatel EVROPA Investičního Fondu SICAV.

Fond vznikl v dubnu 2020 a od svého založení se zhodnotil o 21,60 %. Minimální počáteční investice do fondu činí milion korun, následné investice nejsou omezeny.

Vstupní poplatek je v rozmezí 0-3 % a výstupní poplatek od 0 do 5 %. Minimální doba investice je 36 měsíců. Doporučený investiční horizont je 5 let. Průměrné zhodnocení za poslední 3 roky bylo 7,20 % ročně. Nejvyšší roční zhodnocení investic bylo 12,49 % za rok.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Lidé:

Et 11:42  AMD: Nový šéf globálního AI rozvoje Research (J&T BANKA)
St 12:37  Kateřina Klosová v čele Dun & Bradstreet Dun & Bradstreet (Dun & Bradstreet)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688