ASO ČR (asocr.cz)
Z domova  |  07.08.2024 19:59:00

Nový příspěvek pro Čechy “na přilepšenou” z evropských fondů. Každý, kdo požádá o rekvalifikaci

Státu, podle zpravodajství serveru Mix24.cz, „spadlo z evropských fondů do klína hned 5 miliard korun, kterých se potřebuje do příštího roku zbavit, jinak celkově propadnou“. Každému člověku proto nabízí až 50 tisíc korun, které může využít na zvýšení své kvalifikace, pakliže jeho povolání již nemá žádnou perspektivu.

„Jde o jednu z těch dotací, které rozhodně míří správným směrem, jelikož současná doba je velmi turbulentní a lidé už si s jednou sadou schopností a znalostí na celý život nevystačí. Příspěvky se vyplácí z Národního plánu obnovy, tak proč toho nevyužít,“ dále uvádí Mix24.cz.

Celý projekt je důkladně popsán na speciálním portále „Jsem v kurzu“, kde uchazeč o rekvalifikaci najde všechny potřebné informace. Jsou tu hned tři kategorie, v rámci, kterých může čerpat různé kurzy. První z nich je klasická zabezpečovaná rekvalifikace, což je poměrně známá věc, kterou organizuje Úřad práce ČR pro své klienty, tedy uchazeče o zaměstnání.

V tomto případě je ale novinkou, že čerpat mohou i zaměstnaní lidé, a to v rámci kategorie „Zvolená rekvalifikace“. Přičemž vybraný a schválený kurz může být proplacen až do výše 50 tisíc vybraný, což je limit na 3 roky. Vše lze zařídit online. Pobočky Úřadu práce ČR samozřejmě pečlivě posuzují účelnost zvolené rekvalifikace. Procento schválených je nižší. Kurz je určen pro ty, kdo by třeba rádi změnili plynule povolání nebo se třeba postavili na vlastní nohy.

Potom jsou zde i „Kurzy digitálního vzdělávání“, na které lze rovněž příspěvek až do výše 50 tisíc čerpat, což je limit na 3 roky. Zde je ovšem třeba hradit minimální spoluúčast, která ovšem činí jen 18 % z ceny kurzu. Vše lze zařídit online. Naprostou většinu žádostí o tyto kurzy pobočky Úřadu práce ČR schvalují.

Svět práce se výrazně proměňuje. Vaše odborné znalosti jsou cenné a zaměstnavatelé je potřebují. Začněte se vzdělávat, abyste získali nové pracovní příležitosti nebo upevnili svou pozici na trhu práce. Nabízíme Vám širokou škálu vzdělávacích kurzů,” jak o tom, na svých webových stránkách, informuje ministerstvo práce a sociálních věcí.

Pakliže si tedy zaměstnanec chce rozšířit svoji kvalifikaci, není lepší možnosti než to učinit právě nyní. Může se například naučit programovat, vytvářet počítačovou grafiku, nebo se naučit marketing, případně nějaký cizí jazyk. Ale je tu i nabídka kurzů na kadeřníka, floristu či výživového poradce.

  • Zdroj: Mix24.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Další zprávy k tématu "Koruna spodek"








Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688