AAA Auto (AAA Auto)
Auto Moto  |  06.08.2024 11:45:48

První prázdninový měsíc přinesl AURESu historický prodejní rekord bezmála 10 000 ojetých aut

Společnost AURES Holdings, provozovatel sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna, největší obchodník s ojetými a zánovními vozy ve střední Evropě, prodala v červenci rekordních 9 928 vozů, což je nejvíce za měsíc v 32leté historii společnosti a meziročně více o 12 %. Celkově si už za letošních 7 měsíců zákazníci ze sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna odvezli už 64 000 aut, což je o 10 % více než za stejné období roku 2023. Zvýšil se také objem prodaných elektromobilů, který už překonal loňské celoroční výsledky. Díky stále rostoucím měsíčním výsledkům je společnost na dobré cestě k celoročnímu prodejnímu rekordu vysoko nad hranicí 100 tisíc vozů. Za rekordním prodejním výsledkem společnost vidí jak přetrvávající vysokou poptávku, tak i pozitivní vliv postupného nasazování technologií na bázi AI na výkupu a v marketingu.

Nejprodávanější vozy v síti AAA AUTO

a Mototechna v červenci 2024

 

Česká republika

Polsko

Slovensko

1.

Škoda Octavia

Opel Astra

Škoda Octavia

2.

Škoda Fabia

Kia Sportage

Škoda Fabia

3.

Škoda Superb

VW Passat

Škoda Superb

4.

VW Passat

Opel Insignia

Hyundai i30

5.

Hyundai i30

Kia Ceed

VW Passat

6.

VW Golf

Škoda Octavia

Kia Ceed

7.

Hyundai Tucson

Toyota Yaris

Hyundai Tucson

8.

Škoda Kodiaq

VW Golf

VW Golf

9.

Ford Focus

Hyundai i30

Kia Sportage

10.

Dacia Duster

Nissan Qashqai

Opel Astra

„Díky naší robustní výkupní infrastruktuře, která ke zdrojování vozů stále ve větší míře využívá strojové učení a AI, jsme schopni uspokojovat kontinuálně rostoucí poptávku a tomu odpovídají i rekordní prodeje v červenci, kde jsme se těsně přiblížili desetitisícové hranici. Naší celkovou nabídku jsme navýšili už na 15 000 aut a do budoucna spolu se zvyšováním kapacit naší pobočkové sítě dále poroste. Procentuálně nejvyšší růst prodejů jsme letos zaznamenali u elektromobilů, kde už jsme překonali celkové loňské číslo,“ uvedla Karolína Topolová, společná generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama. Jedná se také o růst o 14 500 prodaných vozů za sedm měsíců roku oproti stejnému období posledního předcovidového roku 2019.

Pokud jde o nejprodávanější vozy, v České republice i v červenci nadále vede značka Škoda, následovaná Volkswagenem, Hyundaiem a Fordem. Z modelů jsou nejpopulárnější Škoda Octavia, Škoda Fabia a Škoda Superb. Mezi karoseriemi je nejoblíbenější kombi, které tak předhonilo dlouhodobě vedoucí hatchback. Pokud jde o paliva, vedou benzínové vozy (47 %), elektromobily stále tvoří jen 1,3 % z celkových prodejů. Nejvíce vozů se v rámci České republiky prodává tradičně v Praze, následují pobočky Brno, Ostrava, Olomouc a Plzeň.

AURES Holdings

Skupina AURES Holdings letos slaví již 30 let na trhu. Provozuje síť téměř šedesáti poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, v Německu a v Nizozemsku. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,8 milionu zákazníků. Skupina prodá ročně 90 000 vozů a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Prodává také zánovní vozy pod obnovenou značkou Mototechna. Na západních trzích působí prostřednictvím společnosti Driverama.

Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017. Generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings Karolína Topolová se v roce 2020 umístila v anketě Top Ženy Česka na 1. místě v kategorii manažerek a vloni v tomto žebříčku vstoupila do Síně slávy.

Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

Více informaci na: www.auresholdings.eu








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688