Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  26.07.2024 06:24:00

Investiční nápady na akciové i sektorové sázky podle portfolio manažera

Portfolio manažer Chad Morganlander uvádí několik sektorových a akciových sázek, které si mohou investoři zahrát.

První z nich jsou akcie s malou kapitalizací. Menší firmy jsou ve vzestupném trendu a „mohly by pokračovat v růstu“, domnívá se seniorní portfolio manažer ve Washington Crossing Advisors vzhledem k výkonnosti indexu Russell 2000 zaměřeném na americké akcie s malou kapitalizací.

"Index Russell 2000 byl na konci čtvrtletí asi dvě standardní odchylky od normy valuací na širších trzích, zejména pokud jde o růstové akcie," uvedl Morganlander v úterý pro CNBC "Street Signs Asia". Tento index měl těžký začátek roku, ale za letošek vzrostl o 12 %. Pro srovnání, S&P 500 je o 18,8 % výše, zatímco Nasdaq 100 si připsal 21,7 %.

Kromě akcií s malou kapitalizací se Morganlanderovi líbí také „akcie s vysokou kapitalizací“. „Poprvé za posledních 18 až 24 měsíců jsme navýšili naši expozici ve skupině s velkou kapitalizací. Vybrali jsme výnosy z růstových akcií, abychom tuto expozici navýšili,“ dodal. Hodnotové akcie jsou často levnější než takzvané růstové akcie a obvykle se obchodují za nižší cenu, než indikuje výkonnost společnosti.

Morganlander věří, že několik sektorů a akcií právě teď představuje pro investory dobrou příležitost. Strategie taktického portfolia jeho společnosti pro správu aktiv nadále upřednostňuje pro druhé čtvrtletí „domácí akcie [kótované v USA] před dluhopisy a mezinárodními akciemi,“ stojí v nedávné zprávě za 2Q24.

Mezi jmény na Morganlanderově radaru je Union Pacific, železniční dopravní společnost. „Domníváme se, že valuace Union Pacific je poměrně levná při 15násobku [ceny k zisku na akcii],“ vysvětluje Morganlander, proč se mu akcie líbí.

U sektoru zdravotní péče je tento portfolio manažer také optimistický ohledně United Health, když jeho násobek PE na úrovni 17 mu dává „konkurenceschopnou pozici“ a je „docela atraktivní,“ dodal. Poměr PE je důležitou metrikou, kterou obchodníci používají k měření hodnoty, a je definován jako cena akcie dělená jejím čistým ziskem na akcii.

Morganlanderovi se líbí také technologický gigant Microsoft. Poznamenal však, že se vyhýbá některým jménům z Big Techu a také společnostem v ropném a plynárenském sektoru, o nichž se domnívá, že jsou „zranitelné“ vůči globálnímu zpomalení, které bude pokračovat do roku 2025.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688