Otrokovice (otrokovice.cz)
Z regionů  |  24.07.2024 16:34:00

Otrokovické přístaviště bude mít nový lanový park pro děti

Dvě lanové dráhy pro větší a menší děti, houpačka ve tvaru hnízda, balanční kladina i divoké kořeny. To jsou nové prvky, ze kterých se budou moci těšit především děti v otrokovickém přístavišti ještě letos o prázdninách. V těchto dnech začaly práce na jejich instalaci. Herní prvky vyjdou radnici na 310 tisíc korun.
LANOVY PARK
 

 
 

Otrokovické přístaviště je oblíbeným cílem turistů i místních obyvatel. Poslední dva roky se zde realizovala řada investic, které k atraktivitě celého místa ještě přispěly. Nové zázemí pro turistické informační centrum, občerstvení i sociální zařízení, příjemné posezení, od tohoto měsíce i s novými dřevěnými přístřešky a v neposlední řadě veřejný elektrický gril vytváří jedinečnou a pohodovou atmosféru. Nově se místo dočká lanového parku, který zpříjemní chvíle především rodinám s dětmi. „Realizované investice mají u veřejnosti jednoznačně pozitivní ohlas. Přesto jsme občas slýchali hlasy, že v místě chybí zařízení pro děti. Na toto jsme pružně reagovali a ve spolupráci s technickými službami nechali zpracovat návrh herních prvků, které by jednak zabavily děti, ale zároveň dobře zapadly do přírodního prostředí lesoparku kolem přístaviště,“ uvedl místostarosta Petr Ťopek.

Základní konstrukce herních prvků lanového parku je navržena z přírodních obdělaných akátových kulatin v kombinaci s lany o průměru 16 mm spojených především kovovými částmi. Akátové prvky mají výbornou stabilitu stojin a dlouhodobou životnost. Navrženy jsou tak, aby respektovaly přírodní prostředí parku.

Herní sestavy jsou kombinovány tak, aby dávaly prostor menším i větším dětem. Lanová dráha pro větší děti se skládá ze 7 balančních a silových překážek rozvíjejících motoriku dětí. Zahrnují síť, kladinu, manévry, volné trámky, kolmé trámky, ručkovací madla i prolézací průvěsy. Menší děti nadchne sestava čtyř překážek, a to přechod klády, mostek, palisády a manévry. Nebude chybět ani kruhová houpačka, s estava dřevěných kladin poskládaných za sebou a divoké kořeny, což jsou za sebou umístěné dřevěné palisády s postranní kulatinou.

„Věřím, že si lanový park brzy najde své příznivce a perfektně doplní stávající nabídku celého areálu. Pobyt v krásném prostředí ve stínu vzrostlých stromů a s příjemným občerstvením, jistě přiláká nejen rodiny s dětmi, ale i širokou veřejnost. Rozvoj přístaviště je dalším kamínkem do mozaiky utváření města, ve kterém se dobře žije,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688