mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  17.07.2024 20:53:57

Pákistán - Zdravotnictví a farmacie, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2024/2025

Pákistánské zdravotnictví se rozvíjí a významně investuje do biotechnologií a léčiv. Očekává se, že velikost trhu s léčivy dosáhne do roku 2028 hodnoty 3,5 miliardy dolarů díky rostoucí poptávce po kvalitních zdravotnických službách a prostředcích. Odvětví biotechnologií nabízí značný potenciál ve zdravotnictví, zemědělství a environmentálním managementu. České společnosti mohou využít příležitostí v oblasti zdravotnických prostředků, výroby léčiv a biotechnologického výzkumu, čímž přispějí k růstu a inovacím v tomto odvětví. Společné podniky zaměřené na vývoj vakcín, genetický výzkum a bioinformatiku mohou dále posílit potenciál tohoto sektoru.

Zdravotnický sektor v Pákistánu je na vzestupu, poháněný rostoucími investicemi a narůstající populací. Poptávka po kvalitních zdravotnických službách, lékařských přístrojích a farmaceutikách roste, což vytváří příznivé prostředí pro zahraniční investice. Podle Simply Wall St má pákistánský farmaceutický průmysl hodnotu 225,6 miliardy PKR a vykazuje rostoucí tržby a zisky.

Biotechnologie jsou klíčovou oblastí s potenciálními aplikacemi ve zdravotnictví, zemědělství a environmentálním managementu. Pákistán se snaží zlepšit své biotechnologické schopnosti, což nabízí příležitosti pro české firmy zapojené do výzkumu, vývoje a výroby biotechnologií. Pákistánské univerzity a instituce, jako jsou Univerzita věd a technologií Bannu, Univerzita Malakand a Dow University of Health Sciences v Karáčí, poskytují kvalitní vzdělání a výzkumné programy v oblasti biotechnologií. Spolupráce na vývoji vakcín, genetickém výzkumu a bioinformatice může významně přispět k růstu tohoto sektoru.

Farmaceutický průmysl v Pákistánu se také rozšiřuje díky rostoucí poptávce po generických i specializovaných lécích. České farmaceutické firmy mohou prozkoumat možnosti společných podniků a technologických transferů k založení místních výrobních jednotek, což zajistí stálou dodávku kvalitních léků. Podle 6Wresearch se očekává, že pákistánský farmaceutický trh dosáhne do roku 2028 objemu 3,5 miliardy USD, což představuje výrazný růst oproti předchozím rokům.

Lékařské přístroje a diagnostické vybavení jsou v Pákistánu vysoce poptávané kvůli potřebě pokročilé zdravotnické infrastruktury. České odborné znalosti v oblasti navrhování a výroby lékařských přístrojů mohou podpořit zdravotnický sektor v Pákistánu, zlepšit výsledky pacientů a kvalitu poskytované zdravotní péče. Očekává se, že globální farmaceutická výroba a prodej vzrostou v roce 2024 o 4,6 % a 5,1 %, přičemž asijsko-pacifický region bude hlavním motorem tohoto růstu.

Zdravotnický sektor v Pákistánu představuje dynamické a perspektivní příležitosti pro české firmy. Díky vládnímu zaměření na rozšiřování biotechnologických schopností, rostoucí poptávce po kvalitních farmaceutických produktech a potřebě modernizace zdravotnické infrastruktury mohou české firmy významně přispět k rozvoji pákistánského zdravotnictví. Strategická partnerství a investice do inovativních řešení posílí přítomnost českých firem na tomto rostoucím trhu.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Pá 14:37  Nezaměstnanost klesla podle očekávání (6.9.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Pá 14:22  Český průmysl stále hlavním rizikem probíhajícího oživení ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688