Freedom24 (Freedom24)
Investice  |  11.07.2024 12:54:48

Nejlepší hotelové akcie

Odvětví pohostinství prochází transformační fází, která se vyznačuje integrací nejmodernějších technologií, kulinářských inovací a zvýšeným důrazem na wellness. Trendy, jako jsou řešení využívající umělou inteligenci, rostlinná kuchyně a wellness služby, mění zážitky hostů.

Navzdory nedávným výzvám vykazuje globální pohostinství značnou odolnost. Klíčové ukazatele, jako je RevPAR (Revenue Per Available Room), se zotavují a v roce 2024 by měly překročit úroveň před pandemií. V roce 2023 dosáhl RevPAR v jednotlivých regionech 94 až 121 % úrovně roku 2019, přičemž vedly regiony Středního východu, Evropy a Severní i Jižní Ameriky. Očekává se, že oživení cestovního ruchu bude pokračovat i v roce 2024, zejména v městských hotelech v Londýně, New Yorku a Tokiu. Přestože se cestování z Číny potýká s překážkami a dosahuje pouze 50 % úrovně roku 2019, očekává se jeho nárůst v roce 2024. Události jako Letní olympijské hry v Paříži, Euro 2024 a Eras Tour Taylor Swift podpoří cestovní ruch v Evropě. Hotely, které kladou důraz na udržitelnost a autentické zážitky, získají konkurenční výhodu a přilákají nové investice.

Klíčové faktory růstu hotelového průmyslu

1. Oživení mezinárodního cestovního ruchu slouží jako hlavní katalyzátor růstu. Vzhledem k tomu, že cestovní omezení jsou již minulostí a důvěra spotřebitelů se zlepšuje, a to i díky odložené poptávce, je příliv zahraničních turistů dobrou předzvěstí pro obsazenost hotelů a zdroje příjmů.

2. Dobré výsledky v oblasti pracovních schůzek a skupinových akcí dále podporují růst odvětví. Korporace obnovující obchodní aktivity a pořádající konference významně přispívají k obsazenosti hotelů a ziskovosti.

3. Pokračující poptávka ze strany cestujících je i nadále hnacím motorem a potřeba cestovat po pandemii zvyšuje počet rezervací. Lidé dávají přednost zážitkům a vyhledávají aktivní dovolenou s přínosem pro zdraví.

4. Růst mezinárodních dálkových cest za účelem trávení volného času, zejména z rozvíjejících se trhů, jako je Asie, do destinací v Evropě, představuje lukrativní příležitost. Tento trend podtrhuje globální přitažlivost tohoto odvětví a zdůrazňuje význam strategického umístění na trhu.

Nejlepší hotelové akcie k investování

Investoři hledají příležitosti v rostoucím odvětví pohostinství a některé akcie vynikají silnými základními ukazateli a růstovým potenciálem. Tyto společnosti vykazují odolnost, inovace a strategickou prozíravost, což jim zajišťuje příznivou pozici v konkurenčním prostředí. Kromě toho přitahují pozornost zavedení hráči, jako jsou Hilton Worldwide Holdings Inc (NYSE: HLT), Las Vegas Sands (NYSE: LVS), Marriott International (NASDAQ: MAR) a MGM Resorts International (NYSE: MGM), a to díky své silné přítomnosti na trhu a strategiím zaměřeným na budoucnost.

1. Hilton Worldwide Holdings Inc. (HLT) je globální hotelová společnost známá svými ikonickými značkami a rozsáhlou sítí hotelů a resortů. Díky rozmanitému portfoliu hotelů zaměřených na volný čas i obchodní cestující prokázala společnost Hilton odolnost a přizpůsobivost tváří v tvář měnící se dynamice trhu.

Klíčové investiční teze:

- Udržitelný obchodní model , který se vyznačuje důrazem na dohody o správě a franšízing, snižuje provozní riziko a zvyšuje ziskovost.

- Síla značky a vedoucí postavení na trhu dává společnosti konkurenční výhodu, přitahuje věrné zákazníky a podporuje růst tržeb.

- Strategické iniciativy pro expanzi včetně diverzifikace trhu a inovací značky podtrhují její závazek k udržitelnému růstu.

- Závazek k inovacím a udržitelnosti pomocí iniciativ, jako je program CleanStay a zavádění obnovitelných zdrojů energie.

2. Společnost Las Vegas Sands Corp. (LVS) je předním developerem a provozovatelem integrovaných letovisek s významným zastoupením na klíčových trzích po celém světě. S využitím svého diverzifikovaného portfolia ikonických nemovitostí a zábavních nabídek se Las Vegas Sands etablovala jako průkopník v globálním pohostinství a herním průmyslu.

Klíčové investiční teze:

- Globální přítomnost a vedoucí postavení na trhu dávají společnosti konkurenční výhodu, která zajišťuje trvalý růst příjmů a ziskovosti.

- Diverzifikace zdrojů příjmů skrze modely integrovaných resortů společnosti zahrnující herní, hotelové, restaurační, maloobchodní a zábavní složky.

- Strategické příležitosti k expanzi , které společnost kontinuálně hledá, včetně rozvoje integrovaných středisek na rychle rostoucích trzích, jako je například Japonsko.

- Závazek k dokonalosti a inovacím v rámci celého svého provozu a využívání nejmodernější technologií a osvědčených postupů k poskytování jedinečných zážitků hostům.

3. Společnost Marriott International, Inc. (MAR) je přední světovou společností v oblasti pohostinství, která je známá svým rozmanitým portfoliem prémiových značek a prvotřídních služeb. Společnost Marriott, která je přítomna ve více než 130 zemích a teritoriích, se etablovala jako lídr na trhu v segmentu luxusních a lifestylových služeb. Díky svému udržitelnému obchodnímu modelu, strategickým iniciativám a síle značky je společnost Marriott atraktivní investiční příležitostí.

Klíčové investiční teze:

- Různorodé portfolio značek společnosti Marriott, včetně Marriott Hotels, The Ritz-Carlton a W Hotels, uspokojuje různé preference spotřebitelů a segmenty trhu.

- Globální přítomnost a pronikání na trh poskytují společnosti Marriott konkurenční výhodu tím, že jí umožňují přístup na klíčové trhy a zvyšují míru obsazenosti.

- Udržitelný obchodní model se vyznačuje malým objemem aktiv a smlouvami o správě a franšíze, zvyšuje ziskovost a snižuje provozní rizika. Diverzifikované zdroje příjmů společnosti, které zahrnují ubytování, stravování a doplňkové služby, přispívají ke stabilitě příjmů a dlouhodobému vytváření hodnoty.

- Závazek k udržitelnosti a společenské odpovědnosti , který společnost Marriott také upřednostňuje v rámci celé své činnosti prostřednictvím iniciativ zaměřených na snížení dopadu na životní prostředí a podporu místních komunit.

4. MGM Resorts International (MGM) je přední světová společnost v oblasti pohostinství a zábavy, která je známá svými ikonickými letovisky a integrovanou nabídkou aktivit. Díky rozmanitému portfoliu hotelů v prestižních destinacích, jako jsou Las Vegas a Macao, se společnost MGM Resorts etablovala jako lídr na trhu v oblasti pohostinství a herního průmyslu.

Klíčové investiční teze:

- Integrovaný model resortu zahrnuje herní, ubytovací, stravovací, maloobchodní a zábavní prvky, které rozšiřují zdroje příjmů a posilují finanční stabilitu. Ikonické nemovitosti společnosti, včetně MGM Grand a Bellagio, přitahují různorodou klientelu a podporují růst příjmů.

- Společnost MGM Resorts pokračuje v realizaci strategických příležitostí k expanzi, včetně rozvoje integrovaných resortů na rychle rostoucích trzích, jako je Japonsko, a iniciativ v oblasti digitální transformace.

- Známost značky MGM Resorts a vedoucí postavení na trhu poskytuje společnosti konkurenční výhodu, která jí zajišťuje udržitelný růst příjmů a ziskovosti.

- Společnost MGM Resorts taktéž upřednostňuje inovace a dokonalost v rámci celého svého provozu a používá špičkové technologie a ověřené postupy, aby hostům nabídla výjimečné zážitky.

Závěrem lze říci, že všechny výše zmíněné společnosti představují atraktivní investiční příležitosti v oblasti pohostinství a hazardních her. Díky využití svých rozmanitých portfolií značek, celosvětové přítomnosti a strategických iniciativ jsou tyto společnosti připraveny využít měnících se preferencí spotřebitelů a dynamiky trhu, dosáhnout udržitelného růstu a vytvořit dlouhodobou hodnotu pro akcionáře. V době, kdy se odvětví pohostinství zotavuje z následků pandemie, mohou investoři ocenit tyto lídry v oboru pro jejich silné základy, odolnost a růstový potenciál.

Komentují finanční analytici investiční platformy a aplikace provozované společností Freedom24 

Freedom24

Freedom24 je mezinárodní online makléř, který zajišťuje klientům vše potřebné pro úspěšné investice - přímý přístup na největší akciové světové burzy, profesionální analytiku cenných papírů a komfortní obchodní aplikaci. Freedom24 je dceřinou společností mezinárodní investiční skupiny Freedom Holding Corp. a akcie holdingu se obchodují na americké burze Nasdaq.

Oficiální zastoupení a zprostředkovatelé společnosti se nachází na Kypru, v Německu, Španělsku, Polsku, Francii, Řecku a nově také v Nizozemsku, Itálii, Rakousku a Bulharsku. Jednoduchá investiční aplikace a platforma Freedom24 je od června 2021 dostupná i českým a slovenským uživatelům.

Více informaci na: https://lp.freedom24.com/cs/begin

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 16:58  Týden na akciových trzích: Indexy mírně korigovaly rekordní úrovně - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 16:21  Data tento týden vyznívala v neprospěch dolaru (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 15:40  DIP si našel své místo na trhu, zatím si jej sjednalo 53 000 osob Tisková zpráva (Tisková zpráva)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688