Otrokovice (otrokovice.cz)
Z regionů  |  25.06.2024 16:18:32

Free time zóna Trávníky v Otrokovicích získala čestné uznání v soutěži Stavba roku 2024 Zlínského kraje

V kategorii „Realizace rozvojových projektů měst a obcí“ v soutěži Stavba roku Zlínského kraje 2023 uspěla stavba „Free time zóna Trávníky, Otrokovice“. Starostka Otrokovic Hana Večerková převzala prestižní ocenění při slavnostním večeru ve zlínském Kongresovém centru.


free

Ceny v soutěži Stavba Zlínského kraje se letos udělovaly již po podvaadvacáté. Do soutěže, nad kterou převzal záštitu hejtman Radim Holiš, bylo letos přihlášeno 62 staveb, což je nejvíce za dobu konání soutěže. Přihlášené stavby byly rozděleny do sedmi kategorií. Přihlášená stavební díla hodnotili členové odborné komise podle architektonického výrazu díla, originality řešení, kvality technologického provedení a také dopadu na životní prostředí. „Hodnotili jsme rekordní počet staveb, všechny byly po stavební i technologické stránce kvalitně provedené, a navíc několik z nich výjimečné architektonické kvality,“ uvedla předsedkyně odborné poroty Dagmar Nová.

Otrokovice neměly své želízko v ohni poprvé. Zatímco loni ocenění získala stavba „Revitalizace přístaviště Baťov, Otrokovice“, letos si uznání poroty vysloužila „Free time zóna Trávníky, Otrokovice“, která na několika sdružených sportovištích nabízí vyžití široké veřejnosti.

Výstavba byla zahájena v roce 2020. Jako první zde vznikl ocelobetonový skatepark s celkovou plochou 1.092 m2. Ve druhé etapě přibyla sportovní asfaltová pumptracková dráha s délkou 283 m. Ta je určená převážně pro cyklisty a skateboardisty, kteří k projetí trati a nabrání rychlosti využívají dovednosti přenášení váhy pomocí paží a nohou. Třetí a zároveň závěrečnou etapou pak bylo vybudování hřiště pro parkour s dvanácti samostatnými prvky, určenými pro zábavu a posilování vahou vlastního těla. Současně s parkourem byla otevřena slackline zóna, ve které si návštěvníci můžou vyzkoušet a procvičit chůzi po popruhu, při níž primárně pracují s vlastní rovnováhou. „Celý vybudovaný areál na Trávníkách se těší velké oblibě především dospívající mládeže, výjimkou ale nejsou sportovci mladší ani starší. Využívají ji především ti, kteří nejsou organizováni v žádném ze sportovních celků a ani po tom netouží. V tom se skrývá i význam celého areálu. Soustředí se zde mládež, která by se jinak scházela uvnitř sídlišť. Takto mají svou lokalitu, kde mohou volně sportovat a trénovat, trávit čas s přáteli se stejným zájmem. Budování a modernizace veřejných míst pro aktivní trávení volného času vnímáme jako důležitou a přirozenou součást rozvoje města. Těší mě, že stavba zaujala i oči členů odborné poroty a zasloužila si česné uznání, za které děkujeme. Pro nás je to pomyslnou třešničkou na dortu pro tento funkční projekt, který si získal sympatie veřejnosti,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

V rámci slavnostního večera udělil hejtman Radim Holiš nejvyšší ocenění dvěma stavbám. „První z nich je nový bytový dům v Uherském Hradišti, který má zajímavé technické řešení, je moderní a přesně takové projekty na podporu bydlení v našem kraji potřebujeme. Druhou oceněnou stavbou jsou moderní operační sály v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně, které jsou využívány pro robotické operace. Je to uznání pro zdravotníky i stavaře za to, že společně dokázali zvládnout modernizaci sálů za běžného provozu a výsledek je ukázkový,“ uzavřel hejtman Radim Holiš.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688