Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  24.06.2024 06:05:00

Goldman Sachs aktualizovala svůj užší výběr globálních tipů. Jedné evropské akcii připsala 63% potenciál

Goldman Sachs aktualizovala svůj seznam nejlepších světových akciových tipů za červen, některá jména přidala a jiná odstranila. K nejnovějším přírůstkům patří firmy Elite Material, Thai Oil a také Signify. Ty mají podle Goldmanů v příštích 12ti měsících šanci na 40% potenciál růstu.

Tyto akcie jsou součástí seznamu doporučení "Conviction List - Directors' Cut", který obsahuje 15 až 25 akcií s nákupním hodnocením vybranými investičním revizním výborem banky pro jednotlivé regiony. "Podvýbor spolupracuje s analytiky jednotlivých sektorů na identifikaci nejlepších investičních nápadů, které nabízejí kombinaci přesvědčivosti, diferencovaného pohledu a vysokých výnosů s ohledem na riziko," uvedla Goldman Sachs.

Zde jsou tři z nejnovějších přírůstků pro Asii, Tichomoří a Evropu, u kterých se v příštích 12 měsících očekává více než 40% potenciál růstu:

Signify

Na užší výběr Goldmanů se dostala také nizozemská společnost Signify, která se zabývá osvětlením. Investiční banka stanovila cílovou cenu jejích akcií na 38 eur, což představuje potenciál růstu o 63,2 %. Společnost Signify, která dříve nesla název Philips Lighting, vznikla vyčleněním divize osvětlení společnosti Philips.

Mezi přednosti společnosti Signify patří "idiosynkratické zrychlení marží v podmínkách snižování zásob na koncovém trhu," uvedla analytička Daniela Costa ve výzkumné zprávě z 3. června, která se týká evropského výběru. Dodala, že společnost bude také "klíčovým příjemcem" inflexe v evropském stavebním sektoru vzhledem k tomu, že tento segment je pro Signify "největším koncovým trhem" s podílem přibližně 76 %.

Akcie společnosti Signify se obchodují na burze Euronext Amsterdam a jako ADR na burze Nasdaq.

signify

Elite Material

Goldman má k tchajwanskému výrobci elektronických součástek Elite Material pozitivní postoj a označuje jej za "podceňovaného hráče v oblasti umělé inteligence se solidním podílem na trhu" v oblasti počítačů, serverů a chytrých telefonů s umělou inteligencí.

"EMC je technologickým lídrem v oblasti high-end/vysokorychlostního CCL (Copper Clad Laminate, používaného v serverech/AI serverech/switchích atd. nejpokročilejších IT zařízeních)," a má celosvětový tržní podíl přes 40 %, přestože ceny jeho produktů jsou přibližně o 20 % vyšší než u jeho konkurentů, poznamenal analytik investiční banky Chao Wang ve své zprávě z 2. června týkající se jejích asijského výběru.

Akcie společnosti Elite Material se obchodují na tchajwanské burze cenných papírů, stejně jako ETF SmartETFs Asia Pacific Dividend Builder (váha 2,9 %). Goldman stanovil cílovou cenu akcií na 685 TWD (21,16 USD), což znamená 54,1% potenciální růst.

Thai Oil

Goldmanům se také líbí rafinérská společnost Thai Oil díky jejímu "silnému generování peněžních toků", "klesajícím investičním nákladům a silnějším ziskům". Analytik banky Nikhil Bhandari zdůraznil, že projekt společnosti Clean Fuel Project na výrobu udržitelného paliva znamená 45% nárůst kapacity a 40% nárůst marže EBITDA na barel (zisk před započtením úroků, daní a odpisů na barel). To se nakonec promítne do CAGR (složená roční míra růstu) EBITDA ve výši 37 % v letech 20242026, dodal.

Thai Oil, která je dceřinou společností thajské státní společnosti PTT Public Company, je kótována na thajské burze cenných papírů a obchoduje se jako ADR na burze Nasdaq. Goldmani stanovili cílovou cenu na 75 thajských bahtů (2,04 USD), což znamená 43,5% potenciální růst.

Zdroj: CNBC, Patria

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688