mesto-most.cz (Most)
Z regionů  |  15.06.2024 11:31:00

Už 25. července. Zahájení Olympijského festivalu u jezera Most bude velkolepé

Bude to nezapomenutelný večer! Den před zahájením olympijských her v Paříži 2024 proběhne 25. července od 20 hodin slavnostní zahájení Olympijského festivalu u jezera Most. Poprvé v historii ho navíc bude živě vysílat Česká televize. Těšit se můžete na hudebně zábavný večer za účasti slavných sportovců a umělců, mezi které patří například herci Zdeněk Godla a Jakub Kohák, biatlonistka Gabriela Soukalová nebo vodní slalomář Vavřinec Hradilek.
tisková konference v Praze

A pozor! Vstup je zdarma, stačí se pouze zaregistrovat na webu olympijskyfestival.cz/most/vstupenky .

„ Olympijský festival vždy začínal stejně jako olympijské hry, ale trochu nás to zastiňovalo. A my chceme zářit, proto jsme zahájení naplánovali na čtvrteční večer 25. července, a to ve spolupráci s Českou televizí, která bude slavnostní zahájení vysílat živě v primetimu na ČT 1. Bude to velkolepá show a něco výjimečného,” popsal místopředseda Českého olympijského výboru Libor Varhaník zodpovědný za Olympijský festival.

A co vás během výjimečného večera čeká? Od 20:00 startuje hudební vystoupení předkapely Vypuštěné Koupaliště, která rozproudí atmosféru před samotným slavnostním zahájením Olympijského festivalu u jezera Most. Ve 20:30 vyrazí průvod stovek mladých sportovců od kostela Nanebevzetí Panny Marie přímo do dějiště velkolepé akce.

Přesně ve 21 hodin pak začne přímý přenos slavnostního zahájení na programu ČT1. Večerem provedou olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle, zpěvačka a automobilová závodnice Olga Lounová a legendární sportovní komentátor a moderátor České televize Petr Vichnar.

Soutěž celebrit i koncert Mirai

Hudebně zábavný program odehrávající se na velkém pódiu bude obohacen o soutěž družstev složených z olympioniků a umělců. „ Show spojí hned několik prvků. Budou tam tři družstva, která budou soutěžit nejen ve znalostech o historii olympismu, ale také v různých sportovních disciplínách. Nebude chybět Barbora Špotáková, Ondřej Synek, Zdeněk Godla, Aleš Valenta, Vavřinec Hradilek, Michal Novotný, Gabriela Soukalová, Richard Genzer a další,” prozradil Vichnar. Soutěží se budou prolínat i hudebně taneční vystoupení, které odstartuje známý francouzský výstřední tanec kankán. Navodí tak atmosféru Francie a jejího hlavního města Paříže, kde se přesně po sto letech konají olympijské hry.

O hudební část programu se postará oblíbená česká popová kapela MIRAI a Losers Cirque Company s dechberoucím akrobatickým číslem. Předpokládaný konec je plánován na 22:20. Pro návštěvníky bude posílena autobusová doprava před začátkem akce i po jejím skončení.

Fanzóna, vítání olympioniků i speciální program

Druhý den, v pátek 26. července, se od 14:00 otevře brána Olympijského festivalu, kde bude největší fanzóna, přes padesát olympijských i neolympijských sportů a zábavný doprovodný program. Už teď víme, že 30. července proběhne například den pro seniory, kde si bude moct vyzkoušet speciální sporty jako je Bolo Ball, Unicurling, nebo Mölkky. „ V našem regionu jsou aktivní senioři s obrovským zápalem. Každý rok pořádají seniorské hry a jsou velmi soutěživí,” líčil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Vedle nich se ale na Olympijský festival těší všichni obyvatelé Mostu i jeho okolí. „ Olympijským festivalem žijeme od té doby, co jsme oznámili, že se bude konat u nás. V našem regionu nejsme na takové akce zvyklí a jsme vděční, že můžeme festival pořádat. Všichni se už moc těší,” řekl primátor města Mostu Marek Hrvol. A jaké sporty si chce vyzkoušet on? „ Během 17 dnů snad stihnu všech 52 sportů, které tam budou,” uzavřel odhodlaně.


Za aktualizaci zodpovídá: Bc. Klára Vydrová
Vytvořeno / změněno: 14.6.2024 / 14.6.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688