Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Studium  |  12.06.2024 14:36:10

Využijte léto ke zvýšení své kvalifikace. Na vybrané kurzy aktuálně významně přispívá stát

Online kurzy ilustrační

Letní měsíce jsou vhodným obdobím pro doplnění vzdělání, zvýšení kvalifikace či k nastartování nové kariéry. A rozšíření vašich znalostí může být příjemnější a efektivnější: 82 % částky kurzu totiž může zaplatit stát, a to až do výše 50 tisíc Kč. Nabídka je dostupná komukoliv, kdo má zájem se vzdělávat. Můžete pracovat, podnikat, studovat, hledat práci, nebo být na rodičovské dovolené.

Práce s daty v Excelu či Power BI

„V posledních letech pracujeme stále s většími objemy dat. Tím vzniká na pracovníky tlak na rozvoj pokročilejších dovedností například v Excelu, Power BI nebo firemních databázích. Hybridní způsob práce s sebou zase přináší potřebu umět využívat aplikace jako Microsoft Teams a SharePoint. Stále více firem potřebuje specialisty a specialistky, kteří se umějí postarat o data a vytěžit z nich potřebné informace. K tomu může pomoci i rozvoj znalostí v oblasti AI,“ prozrazuje Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Grafické programy
Vytvořit pozvánku, prezentaci, vizuály na sociální sítě nebo třeba webové stránky se naučíte levou zadní. Kurz Úvod do Adobe Creative Cloud je ideálním prostředkem, jak začít s úpravou fotografií ve Photoshopu nebo tvorbou jednoduchých grafik v InDesignu. Postprodukci videí třeba do reelsů vytvoříte jednoduše v Adobe After Effects a jak na vytvoření vlastního webu od píky se dozvíte zase na kurzu WordPressu.

Programování či OSINT
V posledních letech není programování pouze doménou mužů a do IT vstupuje čím dál tím více žen. Nejpopulárnějšími programovacími jazyky současnosti jsou JavaScript a Python. Pokud uvažujete o nastartování nové kariéry, front-endový jazyk jako JavaScript je dobrou volbou. Velkou výhodou je, že výsledek své práce můžete vidět ihned. Pokud vás více zajímají data, doporučujeme programovací jazyk Python, kde se s velkými objemy dat dá dobře pracovat.

Zapomenout nesmíme ani na stále se vyvíjející oblast hackingu a s ní spojené IT bezpečnosti. Novinkou v této oblasti je například metodika OSINT (Open Source Intelligence), která je také součástí nabídky těchto dotovaných kurzů.

Proč je vzdělávání v IT důležité?
Oblast informačních technologií je velice dynamická a se změnami se setkáváme každý den. Vzdělávání v takto proměnlivém oboru je stále důležitější i kvůli tomu, že lidé dnes mění svou profesi i vícekrát za život. Náplň práce se ale s rozvojem digitalizace mění i těm, kteří zůstávají u své profese – musejí se učit zvládat nové technologie, přizpůsobit se změnám v komunikaci a způsobu práce.

„Stále více firem potřebuje specialisty, kteří se umějí postarat o data a vytěžit z nich potřebné informace, vyznají se v cloudových technologiích a řešeních nebo mají znalosti o konceptech využití umělé inteligence a strojového učení,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS a dodává: „A kurzy Excelu jsou pak dlouhodobě jedny z nejžádanějších a tím pádem také nejpotřebnějších školení vůbec.“

 

Podmínky pro přihlášení do kurzu

Nabídka kurzů je dostupná komukoliv, kdo má zájem se vzdělávat. Můžete pracovat, podnikat, studovat, hledat práci, nebo být na rodičovské dovolené. Stačí, když si vyberete kurz a vyplníte do přihlášky vše potřebné. Úřad práce vám na kurz částečně přispěje. U každého kurzu vidíte, kolik z částky hradí MPSV a kolik vy. O příspěvek ve výši minimálně 82 % může zažádat každý.

Dotované kurzy Ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV) vám doplní znalosti potřebné pro kariérní růst a rozvoj vašich digitálních dovedností. Získat můžete příspěvek až 50.000 na jakékoliv IT kurzy (maximální celková částka za období 3 let). Počítačová škola GOPAS, největší IT školicí zařízení v ČR, je součástí projektu Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) „Jsem v kurzu“.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688