Dovolená  |  05.06.2024 10:52:06

Lehčí zdravotní potíže v zahraničí vyřešíte i bez návštěvy lékaře

Nachlazení, horečka, alergie či vyrážka, bolest uší nebo namožené svaly představují v zahraničí nejčastější zdravotní potíže. Často jde o potíže, které lze řešit i bez fyzické návštěvy lékaře. ERV Evropská pojišťovna proto letos spustila pro své klienty, zcela bezplatně v rámci cestovního pojištění, specializovanou službu MediCall – českého lékaře na telefonu. Klienti mohou své zdravotní problémy konzultovat pomocí telefonu, chatu nebo online video hovoru s česky hovořícím lékařem. Obrátit se na něj můžou v kteroukoliv denní či noční hodinu z pohodlí hotelového pokoje nebo dokonce z pláže. Lékař poté doporučí vhodný postup léčení a v případě potřeby může na dálku i vystavit recept na léky.

Kvůli nemocem, které většinou probíhají bez vážnějších komplikací, jako je chřipka, rýma, zánět uší nebo dýchacích cest, nemusí už lidé v zahraničí pokaždé vyhledávat tamní lékařskou pomoc. Služby, kdy si lidé domluví schůzku s lékařem na dálku, sice již nějakou dobu fungují, ale většinou bývají zpoplatněny.

Majitelům našeho cestovního pojištění nabízíme nově zdarma službu MediCall – českého lékaře na telefonu. Služba funguje tak, že klient, který má v zahraničí neakutní zdravotní problém, jednoduše kontaktuje naši asistenční službu. Koordinátor zhodnotí situaci a pokud to bude klientův zdravotní problém umožňovat, dohodne klientovi termín hovoru s česky mluvícím lékařem,“ představuje novou službu Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny.

Na koordinátory asistenční služby se klienti mohou telefonicky nebo přes chat obrátit v kteroukoliv denní i noční hodinu. Koordinátoři vždy sjednají termín hovoru s lékařem v co nejkratším možném čase. Lékař poté s klientem vše detailně probere a poradí, jaké by měly být další postupy. „Velkou výhodou služby MediCall také je, že klient může lékaři zaslat podklady v podobě fotografií nebo videa, což pak usnadní řešení problému. Pokud je to v dané zemi možné, lékař na základě všech poznatků může vystavit i e-recept. Klient si poté v místní lékárně vyzvedne potřebné léky a zahájí léčbu,“ doplňuje Vlastimil Divoký.

E-recepty mohou lékaři aktuálně vystavovat v téměř čtyřiceti zemích. Mezi ně patří nejoblíbenější zahraniční destinace jako je Chorvatsko, Itálie, Rakousko, Španělsko, Řecko ale také například Egypt nebo Turecko.

Z pohodlí hotelového pokoje, recepce, pláže nebo z kanceláře již službu lékaře na telefonu využily stovky klientů ERV Evropské. „Prostřednictvím MediCall se na naše lékaře letos obrátilo už několik stovek lidí . Nejvíce klienti oceňují pohodlí a rychlost vyřešení problému a to, že nemuseli vyhledávat nemocniční zařízení a kvůli lékům na předpis vysedávat dlouhé fronty v často přeplněných čekárnách,“ říká Vlastimil Divoký.

Vlastimil Divoký

manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny

ERV Evropská pojišťovna

ERV Evropská pojišťovna je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven, patří do rodiny ERGO a Munich Re, jedné z vedoucích světových zajišťoven. Toto silné mezinárodní zázemí jí umožňuje být i v České republice nositelkou světových trendů ve svém oboru.

ERV Evropská nabízí nejširší spektrum vysoce kvalitních produktů od pojištění pro individuální jednorázové cesty přes celoroční pojištění až po skupinové pojištění pracovních cest. Již potřinácté byla Asociací českých pojišťovacích makléřů zvolena Pojišťovnou roku v kategorii Specializované pojištění.

Více informaci na: online.ervpojistovna.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688