Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Výletní tipy  |  04.06.2024 13:54:00

Hrabalova chata hlásí vyprodáno. Zájem o návštěvu nové expozice je velký

Nová expozice v Hrabalově chatě slaví úspěch. Od jejího otevření se setkává s obrovským zájmem veřejnosti a většina nejbližších termínů návštěv je již vyprodána. Od poloviny května do chaty zavítalo více než 400 návštěvníků, přičemž denně probíhají tři prohlídky o kapacitě 7 osob. Termín návštěvy je nutné v dostatečném předstihu rezervovat na webových stránkách Polabského muzea .

Nová expozice, která byla v polovině května otevřena, nabízí jedinečný pohled do soukromého života i tvorby Bohumila Hrabala. Návštěvníci chaty mají možnost zažít autentické prostředí oblíbeného Hrabalova místa, kde napsal většinu svých světoznámých knih. „Jsme nadšeni, jaký zájem nová expozice vzbudila,“ říká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda a dodává: „Naším cílem bylo přiblížit návštěvníkům nejen Hrabala jako spisovatele, ale i jako člověka, který měl hluboký vztah k tomuto místu. To, že jsou termíny návštěv vyprodané, svědčí o tom, že Hrabalův odkaz stále silně rezonuje.“

Nová expozice je, zejména vzhledem k omezenému prostoru, a také kvůli autenticitě zážitku určena pouze pro malé skupiny návštěvníků. „I když je většina nejbližších termínů vyprodaná, doporučujeme rezervaci návštěvy s dostatečným předstihem na webových stránkách Polabského muzea ., kde si lze zakoupit vstupenky na konkrétní datum a čas. Doporučuji neváhat a rezervovat si termín co nejdříve, neboť zájem je skutečně velký a není bohužel možné pouštět na prohlídku chaty kolemjdoucí zájemce,“ upozorňuje ředitel Polabského muzea Jan Vinduška.

Otevírací doba Hrabalovy chaty je nastavena podle rezervačního systému, v rámci kterého jsou naplánovány 3 prohlídky denně, a to od úterý do neděle od 12, 14 a 16 hodin, vždy pro skupinu 7 osob. Základní vstupné je stanovené na 200,-/osobu, snížené na 150,- /os. Na místě je možné zakoupit také řadu upomínkových předmětů, jako je například pamětní bankovka či turistická známka.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688