Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  31.05.2024 11:41:54

ČEZ startuje velké zlevnění pro 1,7 milionu zákazníků.Plyn zlevní o 17 %, elektřina bude následovat

Začíná velké letní zlevňování energií od ČEZ Prodej. Od soboty 1. června začnou zákazníci platit nové nižší ceníky pro plyn na dobu neurčitou. Cena za dodávku plynu jim klesne o 17 %, když za posledních 12 měsíců cena plynu pro zákazníky ČEZ Prodej klesla už o 40 %. Od začátku července pak ČEZ Prodej sníží také cenu elektřiny na dobu neurčitou. Letos se jedná již o druhé zlevnění nefixovaných produktů – poprvé se jejich cena snižovala na začátku ledna. Cena se všem 1,7 milionu zákazníků sníží automaticky.

„Už od loňského roku průběžně snižujeme ceny všech našich produktů. Letos jsme díky úpravě naší nákupní strategie mohli na vývoj velkoobchodních cen zareagovat velmi rychle a ceny promítnout do snížení nefixovaných ceníků pro naše zákazníky už v polovině roku. Levnější ceníky se nastaví zákazníkům od začátku června automaticky, nemusejí nikam chodit ani volat. Souběžně dál podporujeme domácnosti v úsporných opatřeních, která mají na účty za energie výrazně větší vliv. Dokonce často výrazně předčí i očekávání, která od nich na začátku mají sami zákazníci,“ uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Plyn na dobu neurčitou zlevní od 1. června na úroveň 1 479 /MWh bez DPH. Běžná domácnost, která plynem topí a má průměrnou roční spotřebu 10 MWh, díky tomu ušetří zhruba 3 800 korun za rok.

O 1. července pak zlení také elektřina na dobu neurčitou. Pro nejběžnější sazbu D02 bude nově za 3 595 /MWh bez DPH. Domácnost, která elektřinou jen svítí a vaří, při průměrné spotřebě 2,5 MWh za rok tak díky nové ceně ušetří 1 00 korun ročně.

Fixované produkty

ČEZ Prodej v letošním roce také již třikrát zlevnil fixované produkty – v únoru, v dubnu a naposledy na začátku května. Cena fixované elektřiny tak v průměru od letošního ledna klesla o cca 20 % a u plynu o cca 26 %.

Vedle samotného snižování cen nabízí ČEZ Prodej domácnostem celou řadu dalších řešení, jak zmenšit účty za energie. Aktuálně nabízí při pořízení fotovoltaiky s baterií až 21 solárních panelů zdarma, zájemci o tepelné čerpadlo mohou nyní využít slevu až 40 000 korun.

Lidé, kteří si tyto technologie teprve plánují pořídit, očekávají úspory v řádech několika tisíců korun ročně. Nedávná analýza spotřeby zákazníků ČEZ Prodej, kteří do nich investovali, přitom ukázala, že potenciál úspor je mnohem vyšší. Třetina domácností, které investovaly do fotovoltaiky s baterií, zaznamenala snížení spotřeby elektřiny v rozmezí 20-40 %, což v průměru odpovídalo snížení spotřeby o téměř 4 MWh ročně, tedy zhruba 23 000 korun. Čtvrtina domácností snížila spotřebu dokonce o více než 40 %. Přes 60 % lidí, kteří nahradili elektrické vytápění (většinou elektrokotel) tepelným čerpadlem, snížilo svou spotřebu minimálně o 40 %.

Lidé, kteří chtějí úspory energií řešit souběžně s drobnými stavebními úpravami, nebo shánějí výhodné financování, mohou využít nový portál Energetickéúspory.cz, na kterém spolupracují ČEZ Prodej, Skupina Komerční banka a společnost VEKRA. Zájemce si může na webu namodelovat orientační úsporu svého domu při využití řešení od všech partnerů. Ti mu následně zpracují komplexní projekt a úsporu zpřesní podle konkrétních parametrů nemovitosti i chování domácnosti. Celý projekt pak zákazník řeší z jednoho místa.

Alice Horáková
mluvčí Skupiny ČEZ

03.06. 19:25  Stále máme nejvyšší ceny energií (Rotující kedluben)
03.06. 15:46  Zlevnění (Honza)
01.06. 08:34  Nic moc (Tomáš)
01.06. 01:42  Energie (georges)

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:45  Akciové trhy: Praha a Amerika v zeleném, červená Evropa - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:00  Valná hromada ČEZ schválila dividendu 52 Kč/akcii Research (Česká spořitelna)
Út   9:59  ČEZ: Valná hromada schválila dividendu 52 Kč Research (J&T BANKA)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688