skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  30.05.2024 08:58:00

Od 3D modelu rovnou za volant nové Octavie

Raphaël Poissonnier z Francie je vítězem soutěže pořádané automobilkou Škoda na platformě Printables.com. Cenou byla mimo jiné i účast na novinářské prezentaci nového modelu Octavia. A tak před Raphaël v květnu zamířil se skupinou francouzských novinářů do Vídně na první testovací jízdy. Trasy zavedly účastníky z vídeňského letiště na Moravu.

lamagneto_915904_a7a1dfff Vítězný snímek Raphaëla Poissonniera

Auto jsem si opravdu užil. Obzvlášť, když jsem vyrazil na vyjížďku sám, jsem si ho užíval tak intenzivně, že jsem často na místo určení dorazil se zpožděním,“ usmívá se Raphaël. A zároveň říká, že jeho účast na akci znamená i počátek nových přátelství. „Bylo skvělé sdílet zkušenosti s novým autem s těmi, kdo o vozech ví mnohem víc než já,“ říká.

Nejlepší první dojem

A jak na něj nová Octavia zapůsobila? „Sám řídím starší malé auto, ale během svých služebních cest často řídím různá auta z půjčoven. Auto značky Škoda jsem ale zatím neřídil, takže pro mě byla Octavia velkým a příjemným překvapením,“ začíná své hodnocení. A z věcí, které mu v autě učarovaly nejvíc, zmiňuje především asistenční systémy.

„Dobře jsem si vyzkoušel inteligentní adaptivní tempomat i funkce jako Lane Assist , které považuji za nesmírně užitečné. Tempomat je tak dobrý, že někdy téměř není nutné šlapat na pedály, v autě jsem se i díky němu cítil vždy bezpečně a v pohodlí,“ hodnotí Raphaël. Za skvělou věc považuje i head-up displej, který servíruje do řidičova zorného pole například navigační pokyny.

IMG_6589_14f8af2d Raphaël Poissonnier si užíval především interiérové praktické detaily.

Raphaël na Octavii oceňuje i její praktické detaily. Sice během víkendu nedovedl využít naplno přepravní kapacitu zavazadlového prostoru, ale objevil jiné užitečné stránky vozu. „Vzal jsem si sebou samozřejmě svůj dron a ten používal k pořizování záběrů. A v autě je dostatek USB-C portů, takže jsem mohl snadno dron i další elektroniku při přesunech nabíjet,“ oceňuje. Praktický je podle něj i USB-C port ve vnitřním zpětném zrcátku, který usnadňuje připojení palubní kamery. „V mém autě musím také vymýšlet, kam s odpadky. Octavia má praktické malé odpadkové koše v kapsách ve dveřích, to je moc praktické,“ říká Raphaël.

img_9274_a0aa561c-1920x1281_fb77b157 Interiér čtvrté generace modelu Škoda Octavia

Než se Raphaël vrátil ke své 3D tiskárně doma, užil si i trochu volna v Praze a absolvoval zde i návštěvu u Prusa Research. „Prohlídka byla skvělá, viděl jsem části jejich produkce, které obvykle neukazují. Také bylo fajn mít možnost diskutovat s jejich odborníky o nástrojích, které používají,“ vysvětluje výherce. „Už nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou, že bych si mohl díky nové 3D tiskárně přivydělávat, mohl bych jako inženýr poskytovat služby customizace malým firmám,“ zmiňuje Raphaël.

Kdo ví, třeba ho právě takový nápad posune k tomu, že si bude v budoucnu moci pořídit Octavii, která na něj tak zapůsobila. „Nikdo z mých známých auto značky Škoda nemá, ale rozhodně jim doporučím ho zařadit do výběru. A až jednou budu uvažovat o výměně svého stávajícího vozu, rozhodně vím, kde s výběrem začnu,“ usmívá se.

Z novinářské prezentace nového modelu Škoda Octavia
7
Z novinářské prezentace nového modelu Škoda Octavia
Z novinářské prezentace nového modelu Škoda Octavia
Z novinářské prezentace nového modelu Škoda Octavia
Z novinářské prezentace nového modelu Škoda Octavia
Zobrazit 7 fotografie
Sdílet galerii
pinterest

Raphaël se do soutěže přihlásil nejen kvůli jízdě novou Octavií, ale také proto, že chtěl v praxi vyzkoušet schopnosti své 3D tiskárny, kterou si pořídil loni k Vánocům. Úkolem účastníků soutěže bylo vytisknout si na 3D tiskárně model vozu a pořídit s ním co nejoriginálnější fotografii.

Raphaël přilepil 3D model Octavie na svůj lehký dron a poslal jej do výšek. Jeho kreativitu ocenili i další uživatelé platformy Printables. „Svůj nápad jsem zkusil realizovat na poslední chvíli, a měl jsem docela štěstí, že šlo vše hladce. I snímek jsem pořídil docela ve spěchu, protože se blížil konec soutěže a zrovna panovalo špatné počasí, které létání s dronem moc nepřálo. Proto mě výsledek nesmírně potěšil,“ říká Raphaël, který za vítězství v soutěži získal také novou tiskárnu od Prusa Research.

Raphaël Poissonnier

Raphaël pracuje jako projektový manažer ve strojírenství a má poměrně jasnou představu o tom, co automobilový průmysl obnáší. Při své práci spolupracuje i s českými firmami, které patří k zákazníkům jeho zaměstnavatele. Pochází ze Saint-Étienne a během svých studií technické vysoké školy sbíral zahraniční zkušenosti, například i ve Finsku. „Miluji cestování a objevování nových kultur,“ říká o sobě.

IMG_6552_kolo_10c4a1bf

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688