skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  29.05.2024 09:37:00

Národní premiéra modernizovaného vozu Škoda Octavia na motoristické slavnosti Legendy

Nejprodávanější model značky Škoda i v nové verzi RS
Dlouhodobě nejprodávanější model domácí značky i českého trhu prošel nedávno modernizací, která přinesla nejen inovovaný vzhled s novým předním i zadním nárazníkem a přepracovanou maskou chladiče, ale také technické novinky jako světlomety Matrix-LED druhé generace, zadní světla Top LED s animovanými ukazateli směru a vylepšené asistenční systémy. Kromě toho se zvýšil podíl udržitelných materiálů na sedadlech, přístrojové desce a výplních dveří. Paleta pohonných jednotek nyní začíná benzinovým motorem 1,5 TSI s výkonem 85 kW (115 k), který stejně jako verze 1,5 TSI s výkonem 110 kW (150 k) může být ve spojení se sedmistupňovou převodovkou DSG vybaven mild-hybridní technologií. Vznětový motor 2,0 TDI se dodává ve verzích s maximálním výkonem 85 kW (115 k) nebo 110 kW (150 k). Návštěvníci poprvé spatří také sportovně laděnou variantu RS, kterou pohání zážehový agregát 2,0 TSI s výkonem 195 kW (265 k).

Expozice soudobých i historických automobilů, ale také prostor pro zábavu a odpočinek
Na holešovickém výstavišti se Octavia stane hvězdou expozice značky Škoda Auto, ale přítomny budou i další modely. Návštěvníci si mohou prohlédnout nové generace modelových řad Superb a Kodiaq, elektrické SUV Enyaq ve variantách 85 i RS a k vidění bude rovněž několik vzácných exponátů historických vozů Škoda. Kořeny kategorie SUV připomene model Trekka a vystaveny budou i historicky první generace vozů Octavia a Superb. Národní výstavní premiéru modernizovaného modelu Octavia orámuje expozice Evoluce řady Octavia, která představí všechny novodobé generace s důrazem na variantu RS. A protože slavnost Legendy se v mnoha ohledech dotýká motorsportu, nebudou chybět Škoda Fabia RS Rally2 a jeden z jejích dávných předchůdců Škoda 200 RS. Stánek mladoboleslavské automobilky nabídne návštěvníkům kromě zajímavých automobilů současnosti i minulosti také zábavu a odpočinek. Na své si přijdou především soutěživé povahy, pro něž bude připraven špičkový závodní simulátor. Škoda Café s unikátním výhledem poskytne příležitost k občerstvení nebo pořízení atraktivní fotografie, k dispozici bude i nabíjecí místo se zásuvkami pro nabití mobilního telefonu.

12. ročník motoristické slavnosti Legendy již tento víkend na holešovickém výstavišti
Legendy 2024 se uskuteční od pátku 31. května do neděle 2. června. První den je vyhrazen odborníkům a novinářům, program obou víkendových dnů cílí na širokou veřejnost. Více než 1 000 vystavovatelů ukáže své exponáty na ploše přesahující 180 000 m2. Loni branami holešovického výstaviště prošlo 45 000 návštěvníků, letos pořadatelé očekávají ještě vyšší počet. Kromě zajímavých expozic lákají na testovací jízdy, pro něž bude přichystáno i několik automobilů Škoda. Zájemci si mohou vyzkoušet zcela nové vozy Octavia, Superb, Kodiaq a Enyaq 85, fanoušci automobilové historie dostanou unikátní příležitost svézt se dnes již vzácnými exponáty mladoboleslavského Škoda Muzea. Čekají na ně Škoda 100 z roku 1970 a Škoda Rapid 136 z roku 1988.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688